63 yaşındaki ninenin okumayı öğrenme sebebi

Televizyondaki yazıları anlamak için 63 yaşında okuma yazma öğrendi

63 yaşındaki ninenin okumayı öğrenme sebebi

Sivas'ın Hafik ilçesinde düzenlenen kursa katılan 63 yaşındaki kadın, televizyondaki yazıları okuyabilmek ve yurtdışındaki kızına daha rahat telefon açabilmek için okuma yazma öğrendi.

Hafik Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Özen Köyü İlköğretim Okulunda düzenlenen okuma yazma kursuna katılan iki kursiyerden birisi olan 63 yaşındaki Mehri Çam, torunlarının da eğitim gördüğü okulda kısa sürede okuma yazma öğrendi.

Sertifikasını Hafik İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Usta'nın elinden alan Mehri Çam, telefon çevirip çocuklarını arayamadığı ve televizyondaki yazıları okuyamadığı için okuma yazma kursuna katılmaya karar verdiğini belirtti.

Kızlarından birisinin yurtdışında yaşadığını, onu telefonla arayamadığı için üzüldüğünü anlatan Çam, okuma yazmayı öğrendikten sonra artık kimseye muhtaç olmadan telefon çevirebileceğini kaydetti. Çam, torunlarının da yardımıyla okuma yazmayı daha çabuk öğrendiğini söyledi.

27 yaşındaki diğer kursiyer Fatma Çam ise dayısının vefat etmesi nedeniyle annesinin kendisini yengesinin yanına gönderdiğini, bu nedenle okula gidemediğini söyledi. Okuma yazma öğrenmeyi çok istediğini, bunu öğrenirken de eşi ve çocuklarının yardımını aldığını anlatan Çam, okuma öğrenmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Çam'ın 9 yaşındaki oğlu Taner Çam da annesiyle birlikte okula gittiklerini, annesinin ödevlerini birlikte yaptıklarını belirterek, ödevini yapamadığında ona yardımcı olduğunu kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Usta ise Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ilçede okuma yazmaya yönelik kurslar düzenlediklerini anlatarak, bu kursların süreceğini söyledi.

Yusuf Usta, Mehri ve Fatma Çam'a sertifikalarının yanı sıra birer kol saati hediye etti.

(MA-EMN-İSA)

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209