Ş.Urfa'da tek yatağa 3 çocuk hasta

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, kış mevsiminin başlamasıyla birlikte büyük yoğunluk var. 325 yatak kapasiteli hastanede yoğun talep üzerine çocuklar aynı yataklara yatırılmaya başlandı.

Ş.Urfa'da tek yatağa 3 çocuk hasta
 Aileler, yataklarda yer kalmayınca çocuklarını evlerinden getirdikleri beşiklerde yatırarak tedavi ettirmeye çalışıyor.

Her yıl ortalama 60 bin bebeğin dünyaya geldiği Şanlıurfa'da, havaların soğumasıyla birlikte artan hastalıkların ardından başvurulan 325 yatak kapasiteli Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde adım atacak yer kalmadı. Yüzlerce hastanın başvurması ve yatışının yapılmasının ardından yataklarda 2- 3 çocuk yatırılmaya başlandı. Refakatçilerle birlikte odalarda adım atmanın zor olduğu hastanede, başvurulara yetişilemezken yer sıkıntısı ise yerlere yatak açılması ve evlerden getirilen beşikler ile çözülmeye çalışılıyor.


Yoğunlukla üst solunum yolları enfeksiyonuna bağlı hastaların yattığı hastanede, yer sıkıntısı nedeniyle çocuklar aynı yatakta tedavi edilmeye çalışıyor. Kış mevsimi nedeniyle yataklı hasta sayısının sürekli artmasından dolayı bazı aileler bebeklerini evlerinden getirdikleri beşikte uyutarak tedavi ettirmeye çalışıyor. Çocuklarının yanında kalan refakatçi anneleri ise geceleri sandalyede nöbetleşe uyuyarak dinleniyor. Çocuklarını tedaviye getiren aileler, hastanenin hijyenik şartlarının iyi olmadığı gerekçesiyle hasta çocuklarının geç iyileştiğini de iddia ediyor.
Aileler, Suriyeli sığınmacıların çocuklarının da tedavi edildiği hastanede, yaşanan yer ve yatak sıkıntısı yüzünden aynı yatakta yan yana yatan hasta çocuklar nedeniyle odalarda adım atacak yer kalmadığını söyledi. Maddi imkanı iyi olanların çocuklarını özel hastanelere veya diğer illere götürdüğünü söyleyen vatandaşlar, "Çocuklarımız hastalanınca koşarak buraya getiriyoruz. Ancak her kış mevsiminde olduğu gibi hastanede adım atacak yer bulamıyoruz. Çocuklar aynı yatakta veya evlerden getirdiğimiz yatak ve beşiklerde iyileşmeyi bekliyor. Ortaya çıkan manzara hepimizi rahatsız ediyor ama çocuklarımızın iyileşmesi için mecburen katlanıyoruz" dedi.
Hastane yetkilileri ise şu anda 470 çocuğun tedavi edildiğini ve yoğunluğun herkesi sağlığına kavuşturmak için tüm başvuruları kabul etmelerinden kaynaklandığını ifade etti.




SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209