Sigarayla Savaşanlar AVM’de etkinlik düzenledi

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği ve İstanbul Aydın Üniversite işbirliğiyle Levent’te bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte ünlüler bir araya geldi.

Sigarayla Savaşanlar AVM’de etkinlik düzenledi
 Sigarayla mücadeleye destek vermek amacıyla basın toplantısı ve Flash Mob etkinliğinde bir araya gelen Fox Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal, Sanatçılar Zeliha Sunal, Yonca Evcimik ve TSSD Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, önemli bilgiler vererek sigarayla olan mücadelelerini katılımcılarla paylaştı.

 

Fatih Portakal, yaklaşık 5 yıldır sigara kullanmadığını belirterek hayatında büyük değişiklikler yaşadığını, sigarayı bırakmasının olumlu yönde birçok etkisi olduğunu söyledi. Özellikle sigara kullanımının çok küçük yaşlara indiğini belirten Portakal, sigara kullanımının azaltılması ve temiz çevre dumansız hava konusunda tüm çalışmalara destek verdiğini dile getirdi.

 

TSSD Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “Toplumumuz da sigara konusunda büyük hassasiyet gösteriyor. Ülkemiz otobüslerinde hatta uçakta bile sigara içilen bir yerdi. Şimdi ise derneğimizin de katkılarıyla hazırlanan sigara ile ilgili yasal değişiklikler oldukça değişiklikler getirdi. İnsanlarımız da sigara konusunda daha hassas sigara içenler bile bırakmanın yollarını arıyor. Yasal düzenlemeler büyük değişikliklere sebep oldu. Artık kapalı alanlarda sigara içilmiyor. İçilen yerlerde de hemen bildirimler geliyor. Bu bağımlılığın getirdiği kısa ve uzun vadedeki sonuçlar ortada. Devlette bu yönde üstüne düşeni yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Hazırlanan kamu spotları da insanları bilinçlendirme yönünde önemli bir adım. Her ne kadar bağımlılık yaşı 10-11 e kadar inmiş olsa da yeni nesil sigaraya ve zararlarına karşı daha bilinçli. Bunlar derneğimizin de katkılarıyla olan önemli gelişmelerdir” dedi.

 

Sanatçı Yonca Evcimik ise sağlıklı bir yaşam için mutlaka sigaranın bırakılması gerektiğini belirterek özellikle gençlerin bu alışkanlığı bir an önce bırakmaları ve başlamamaları gerektiğini söyledi. Alışveriş Merkezinde gerçekleşen basın toplantısının ardından etkinlik, Sanatçı Zeliha Sunal’ın İstanbul Aydın Üniversitesi Dans Kulübü öğrencileriyle hazırladığı sigarayla mücadele konulu Flash Mob dans gösterisiyle devam etti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209