SBS Ek Yerleştirmede Kontenjanlar Dolmadı

Ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla beraber birçok okulda kontenjanlar boş kalırken, öğrenci velileri bu duruma isyan etti.

SBS Ek Yerleştirmede Kontenjanlar Dolmadı
 64 bin kontenjan için düzenlenen ek yerleştirmede okullar yine dolmadı. Türkiye'nin en gözde okullarında birçok kontenjan boş kalırken, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

"ÇOCUKLARIMIZ BOŞTA KALDI"

Konuyla ilgili açıklama yapan bir öğrenci velisi, "Ek yerleştirmede asil ve yedek puanları açıklandı. Örnek olarak Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'ni verebiliriz. Bu lise ek yerleştirme öncesi asil yedek puanını 475, nakil puanını ise 472 olarak açıkladı. Yedekte bekleyen öğrenciler bu okula girmeyi beklerken, bakanlık nakil puanı bir anda 474'e çıkardı. 170 kontenjanı bulunan okulda 35 kontenjan boş kaldı. Bu da yüzde 20'lik bir dilime tekabül eder. Benzer bir durum Türkiye'nin birçok lisesinde yaşandı. 1 yıl boyunca bu okullara girmeyi hayal eden çocuklarımız, yedek puanların yükseltilmesi sonucu boşta kaldı" dedi.

YETKİLİLER 'TALİMAT' DEDİ

Konuyla ilgili ulaştığımız Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise detaylı açıklama yapmaktan kaçındı.  "Bizler bakanlıktan gelen talimatları uyguluyoruz. Öğrenciler okullara giremiyorsa bu okul yönetiminin problemidir. Bu konuda bize gelen herhangi bir talep olmadı" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili Eğitim-Sen yetkilileri de Türkiye genelindeki liselerde 50 bin kontenjanın boş olduğunu açıkladı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209