Sağlıkta büyük devrim

Artık röntgen filmleri kağıda basılacak!Teknolojinin devrim niteliğinde gösterdiği gelişmelerin bir yenisi de sağlık sektörüne geldi.

Sağlıkta büyük devrim

Teknolojinin devrim niteliğinde gösterdiği gelişmelerin bir yenisi de sağlık sektörüne geldi.

Hastanelerde çektirdiğimiz ultrason, MR, dijital röntgen, tomografi gibi radyolojik görüntülerin belli bir donanıma sahip olan cihazlar ile plastiğe basılması artık herkesin bildiği ve yaygın şekilde kullanılan baskı cihazlarından özel kağılara basılarak çıkartılabilecek. Geçmiş dönemlerde aldığımız filmler ile tamtamına %75 daha maliyetli yöntemi herkesin bildiği baskı cihazı firması Xerox ile bir Türk firması ortaklığı ile sağlık sektörüne sunmayı hedefliyor. Hattı bazı hastanelerde bu yönteme geçildi ve başarılı bir şekilde uygulanmaya devam ediliyor!

Xerox’un Türk iş ortağı Mek Bilgi Teknolojileri ile birlikte geliştirdikleri bu teknoloji ile eski plastik kağıtlar yerine %100 geri dönüşümü olan kağıtlara basılmasıyla hem doğaya yönelik pozitif bir gelişme olmakla birlikte yukarıda da belirttiğimiz gibi eskiye göre %75′e kadar maliyette azalma sağlanacak. Ayrıca plastik malzeme üzerine basılan radyolojik görüntülerin yoğun ışık almadan gözükmemesi, kağıda basılacak olan röntgen görüntüleri ile tarihe karışıyor. Artık görüntüler her ortamda, istenildiği zamanda net bir şekilde görülebilecek.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209