İstanbul’a Ağız Dolusu Sağlık

İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV)’nın yürüttüğü, İstanbul genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda ağız ve diş sağlığı teması

İstanbul’a Ağız Dolusu Sağlık


 İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV)’nın yürüttüğü, İstanbul genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda ağız ve diş sağlığı temasında “Hayata Sağlıkla Gülümse” başlıklı proje başlatıldı. İlk etapta İstanbul İli Bağcılar İlçesinde başlatılan projeye Bağcılar Kaymakamlığı, Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek veriyor. 
Projenin İstanbul İli düzeyinde İstanbul Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülmesinin yanı sıra, tüm ilçelerdeki uygulamalarda Kaymakamlıklar, Belediyeler, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İlçe Müdürlükleri desteklerinin projeye dahil edilmesi planlanıyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve AKEV tarafından yürütülen projenin bu işbirliği yapısının, ulusal ölçekteki tüm sosyal projelere model olması hedefleniyor.
Hayata Sağlıkla Gülümse başlıklı projede İstanbul genelinde 2,5 Milyon öğrenciye ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik eğitim seminerleri ve etkinliklerle hizmet sunulmasının yanı sıra taramalar yapılarak, imkânı olmayan öğrencilere ücretsiz tedavi hizmetlerinin sunulması da planlanıyor. Bu tedavi hizmetleri İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin alanında uzman hekim kadroları tarafından modern teknolojiyle donatılmış kliniklerinde AKEV’in mali desteğiyle gerçekleştirilecek. 
Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı ve İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından yapılan açıklamada, projenin sağlık hizmetleri sunumunda sektördeki diğer kuruluşlara örnek olmasını ve toplumsal sağlığın korunmasında duyarlı bir sektör yaklaşımını hedefledikleri bildiriliyor. 
Yerel düzeyde geliştirilen işbirlikleriyle yürütülen projede ağız ve diş sağlığında farkındalığın artırılmasına katkı sağlayacak halka açık etkinliklerin yapılması da proje faaliyetleri arasında. 
Proje, farklı hedef gruplarına koruyucu hekimlik çalışmalarının ulaştırılmasını da kapsıyor. İlk aşamada Bağcılar Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen engelli vatandaşlara ağız ve diş sağlığı tarama çalışmasının merkezi Bağcılar Engelli Sarayı olacak. Bağcılar Belediyesi ve Kadın Meclisi ile yapılacak çalışmalarda ise kadınların hem kendileri hem de çocukları için dikkate almaları gereken ağız ve diş sağlığını koruyucu davranış ve beslenme alışkanlıkları kazanmalarını sağlayıcı programlar uygulanacak. 
Hayata Sağlıkla Gülümse Projesi, Türkiye’de bugüne değin uygulanmış projelerden farklı olarak, İstanbul İli genelinde 2,5 Milyon öğrencinin ağız ve diş sağlığını takip etmenin yanı sıra sosyo-ekonomik açıdan sınırlı imkânlara sahip öğrencilere ağız ve diş sağlığı tedavi hizmetlerinin ulaştırılmasını sağlayacak.




SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209