UGK'dan Kaddafi destekçilerine uyarı

Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdulcelil, ''Kaddafi taraftarlarını barındıran ülkelere karşı her türlü diplomatik tedbirleri alacağız'' dedi.

UGK'dan Kaddafi destekçilerine uyarı

Abdulcelil, UGK Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Kaddafi taraftarlarını destekleyen komşu ülkelerin olduğunu bildiklerini söyledi.

Yeni Libya olarak, komşu ülkelerle iyi ilişkiler kurmak için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Abdulcelil, ''Yalnız, Kaddafi taraftarlarına ve onun işbirlikçilerine destek veren ülkelerle Libya halkı ve hükümeti, hiçbir zaman aynı noktada buluşmayacaktır'' diye konuştu.

Libya halkının 17 Şubat'ı kendi imkanlarıyla coşkuyla kutladığını ifade eden Abdulcelil, şunları söyledi:

''Bu günlerde Libya'ya bomba patlatmak için giriş yapmış Kaddafi taraftarlarının yakalandığı tespit edildi. Libya olarak Kaddafi taraftarlarını tutan ülkelere çağrıda bulunarak, onların derhal Libya'ya ve Libya adaletine teslim edilmelerini istiyoruz. Çünkü bu kişiler, Libya'da tecavüz, öldürme, işkence ve hırsızlık gibi birçok kirli işe bulaşmış insanlardır. Bu kişilere destek veren de Libya için aynı oranda suçlu sayılmaktadır.''

Libya güvenlik güçlerinin, gerek ülke içinden gerekse dışından her türlü tehdide karşı gelecek güçte ve yapıya sahip olduğunu belirten Abdulcelil, ''Önümüzdeki dönemde bu uyarılarımızı dikkate almayan, Kaddafi taraftarlarını barındıran ülkelere karşı her türlü diplomatik tedbiri alacağız. Libya halkı bundan sonraki dönemde özgür, bağımsız ve hür olacaktır. Bunun için elinden gelen bütün fedakarlığı yapmaya hazırdır'' ifadesini kullandı.

Abddulcelil, Beni Velid ve Sirte'de olduğu tespit edilen Kaddafi taraftarlarından kimisinin çevre ülkelere kaçtığı, kimisinin de hala Libya topraklarında barındığını belirlediklerini kaydetti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209