Libya'da 20 kilometrelik zafer yürüyüşü

Libya'nın Tajura bölgesinde toplanan binlerce kişi, devrimin birinci yıldönümünü kutlamak ve geçen yıl 25 Şubat'ta meydana gelen olaylarda yaşamını yitirenleri anmak için Trablus'a kadar yürüdü.

Libya'da 20 kilometrelik zafer yürüyüşü

Libya'nın Tajura bölgesinde toplanan binlerce kişi, devrimin birinci yıldönümü olan 17 Şubat'ı kutlamak ve geçen yıl 25 Şubat'ta meydana gelen olaylarda yaşamını yitirenleri anmak için 20 kilometre uzaklıktaki başkent Trablus'a kadar yürüdü.

Tajura'da, ellerinde Libya bayrağı ve geçen yıl yaşanan çatışmalarda hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan kalabalık topluluk, Murat Ağa Camisi önünde toplandı.

''Büyük maraton'' adını verdikleri yürüyüş için hazırlan gruptakilere, göğüslerine takmaları için üzerinde ''17 Şubat 2011'' ve ''25 Şubat 2011'' yazılı bezler dağıtıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş esnasında, gruptakileri bir helikopter izledi. ''Yaşasın Libya'', ''Şehitlerimizi unutmadık'' sloganları atan grup, yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki başkent Trablus'un Şuheda Meydanı'na kadar yürüdü.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu topluluğa, bazı Libyalılar da evlerinin çatılarından destek verdi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209