NİSVAN " TARİHE ADINI YAZDIRAN KADINLAR BELGESELİ GALASI YAPILDI.

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ev sahipliğinde yapılan '' NİSVAN '' Tarihe ismini yazdıran kadınlar belgeselleri galası İstanbul kongre merkezinde yapıldı.

NİSVAN
HABERİN GALERİSİ
NİSVAN

NİSVAN

 Kadınların binbir zorluk ve güçlülklerle geçen hayatlarını,mücadelelerini,başarılarını,sorunlara bakış açılarını,çözüm arayışlarını bugünle buluşturmak,yarına ulaştırmak için çaba sarfetmek gerekiyor.

                Nisvan '' Tarihe adını yazdıran  kadınlar '' Belgeseli, mesleklerinde ilklere imza atan,siyasetten edebiyata,spordan tiyatroya,ekonomiden sanata,üniversiteden emniyete,eğitimden sağlığa kadar çok farklı alanlarda hizmet eden kadınları biraraya getirdi.
                TRT Kanallarında yayınlanacak 17 bölümlük belgeseller önümüzdeki günlerde halkın beğenisine sunulacak.500 civarında sanatçının oynadığı belgeseller 150'ye yakın söyleşiyle de anlatılıyor.
                19 Kadınımız belgesele konu oldu fakat bir kadınımız daha vardı ki onun belgeseli çekilmemiş.Kimdi bu dünyaca ünlü kadınımız dersiniz ; Sabiha Gökçen.Dünyanın ilk kadın plotumuz işlenmemişti, üstelikte Atatürk'ün manevi kızıydı ve evlatlığıydı.Malesef  dünyaca ünlü plotumuz ve Türkiyenin gururu Sabiha Gökçen unutulmuştu.Ayrıcada koskoca İstanbul kongre merkezinde tören sırasında bir Atatürk resmi yoktu oda unutulmuştu.
               Fazla ilgi görmeyen   '' Nisvan '' gala gecesi Zerrin Özerin  konseriyle sona erdi.

Yazı ve Fotoğraflar ; Muharrem  ERDEMİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209