YOLCULUK VUSLATA

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçedeki başarılı öğrencileri Hz. Mevlana’nın 739. Vuslat Yıl Dönümünde Şeb-i Arus etkinliklerine katılmaları için Konya'ya uğurladı.

YOLCULUK VUSLATA
HABERİN GALERİSİ
YOLCULUK VUSLATA

YOLCULUK VUSLATA

 Esenler Belediyesi, Türk-İslam mutasavvıfı, şair ve düşünürü Hz. Mevlana’nın 739. Vuslat Yıl Dönümünde ilçede eğitim gören başarılı öğrencileri Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Konya'ya gönderdi.  Öğrencilerin Konya’ya gidişi nedeniyle Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen uğurlama törenine; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ve geziye katılan öğrencilerin velileri katıldı. Rehberleri eşliğinde bir araya toplanan öğrencilerin heyecanlı oldukları dikkat çekti.

Uğurlama öncesinde kısa bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, geçtiğimiz Ramazan ayında başarılı öğrencileri Şeb-i Arus etkinliklerine götürecekleri sözünü hatırlatarak bugün bu sözü yerine getirdiklerini belirtti. Esenler’deki okullarda eğitim gören ve derslerinde başarılı olan toplam 100 öğrenciyi Mevlana’nın diyarı Konya’ya uğurlamanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Göksu, “Sizler hem Konya’yı gezeceksiniz, hem de Şeb-i Arus etkinliklerine katılacaksınız. Bir hafta boyunca Konya’da Mevlana ikliminde güzel günler geçireceğinize inanıyorum” dedi. Öğrencileri Konya Büyükşehir Belediyesi’nin misafir edeceğini de vurgulayan Göksu, öğrencilere hayırlı yolculuklar diledikten sonra konuşmasını tamamladı.

GÖKSU, ÖĞRENCİLERİ UĞURLADI

Göksu’nun konuşmasının ardından Konya’ya gitmek için hazırlıklarını tamamlayan, heyecan ve mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler ve rehber öğretmenleri, kendilerini uğurlayan Başkan Göksu ile birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdikten sonra Esenler Belediyesi’ne ait otobüslerdeki yerlerini aldı.  Program, öğrencilere, “Sağ salim gidin ve gelin” diyen Göksu’nun öğrencileri uğurlamasının ardından sona erdi.

ŞEB-İ ARUSA KATILACAKLAR

Mevlana'nın günümüze ışık tutan ve hoşgörüyü temel alan felsefesini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen gezi programı boyunca Konya’ya uğurlanan toplam 100 öğrenci, rehber öğretmenleriyle birlikte Konya’nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezecekler. 13 Aralık Perşembe günü de Şeb-i Arus etkinlerine katılacak olan öğrenciler, aynı günün akşamı Esenler’e dönecekler.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209