Yeşilbayırlı kadınlar kansere karşı bilinçlendi

Bu güne kadar binlerce kadını kansere karşı bilinçlendiren Mamak Belediyesi seminer çalışmalarının sonuncusunu Yeşilbayır Aile Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Yeşilbayırlı kadınlar kansere karşı bilinçlendi
 Bu güne kadar binlerce kadını kansere karşı bilinçlendiren Mamak Belediyesi seminer çalışmalarının sonuncusunu Yeşilbayır Aile Merkezi’nde gerçekleştirdi. Mamak Belediyesi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen ve iki saat süren kanser semineriyle kadınlar bilgilendirildi. KETEM doktorları Dr. Filiz Temel ve Dr. Neşe Canoler tarafından gerçekleştirilen seminerle kadınlar çağımızın en tehlikeli hastalıklarından biri olan kansere karşı ayrıntılı olarak bilinçlendi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Kanserde erken teşhis son derece önemli dolayısıyla erken teşhis içinde şahısların en yaygın kanser türleri hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. Bizlerde belediye olarak bu konuda KETEM ile işbirliği yaparak aile merkezlerimizde seminerler düzenliyoruz. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

 

3 Kanser türü detaylı olarak anlatıldı

Seminerde katılımcılar rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında bilgilendirildi. Sigara ve beslenmenin kanserle olan ilişkisinin de ele alınacağı seminerde KETEM bünyesinde yapılan taramalar hakkında da katılımcılara geniş bilgi verildi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209