UZAY’I KEŞFETTİLER

Esenler Belediyesi, başarılı öğrencileri dünyanın en kapsamlı uzay sergisine götürdü. Hep birlikte keyifli bir uzay yolculuğuna çıkan öğrencilere Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da eşlik etti.

UZAY’I KEŞFETTİLER
HABERİN GALERİSİ
UZAY’I KEŞFETTİLER

UZAY’I KEŞFETTİLER

 Esenler Belediyesi ilçede eğitim gören başarılı öğrencileri İstanbul Marmara Forum’da açılan NASA: A Human Adventure Uzay Sergisi’ne götürdü. Belediyeye ait servis araçlarıyla sergiye götürülen öğrencilere Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu da katıldı. Sergiye giriş öncesinde kısa bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bugün Esenler’de başarılı bin 500 öğrencimize NASA’yı gezdireceğiz. Yani Esenler’deki çocukları bu gün uzay yolculuğunun ilk basamağı olan uzay sergisine göndereceğiz” dedi. Sergi ziyaretine 5 Nisan 2013 tarihine kadar devam edeceklerini vurgulayan Göksu, “ Esenler’de bin 500 tane başarılı çocuğumuz bu sergiyi gezecekler. Uzayla ilgili ilk temaslarını burada yapmış olacaklar. Bu gezilerdeki en önemli maksadımız, başarıyı ödüllendirmek. Sizler başardınız, biz de bu başarıyı ödüllendirdik. Sizleri bir insanın belki de hayatında en önemli yer tutacak olan uzaya nasıl gidilir, uzayda nasıl yaşanılır, nelere ihtiyaç duyulur? Bu ve benzeri sorulara cevap bulacaksınız ve uzay gidile ve kullanılan araç-gereçleri ilk defa görmüş olacaksınız” diye konuştu.

Göksu’nun konuşmasının ardından rehber eşliğinde sergiyi gezen öğrenciler, ABD dışında yapılan en kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyan NASA: A Human Adventure Uzay Sergisi’nde sergilenen astronot kıyafetlerini, uzay araçlarını, astronot kıyafetleri ve aksesuarları ve çok sayıda uzay teknolojisine ait parçaları büyük bir dikkatle incelediler. Sergide bulunan parçalar hakkında rehberden bilgiler alan öğrenciler, ilk kez gördükleri uzay malzemelerinin fotoğraflarını çektiler.

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK İLGİ

İlk kez gördükleri uzay malzemelerini büyük bir ilgiyle inceleyen öğrencilerden 11 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Kadir Gürsoy, “İlk defa geldim. Çok beğendim, hepsi çok güzel” dedi. Sergiden çok etkilendiğini anlatan Mervenur Görmeci de, “Daha önce hiç böyle bir sergi görmemiştim. Çok etkileyici. Sergide en çok uzayda astronotların giydiği kıyafetler, fotoğraf makineleri, parçalar dikkatimi çekti” dedi.

Sergiyi çok beğendiğini dile getiren Bilal Bayrak isimli bir başka öğrenci ise  “Uzaya giden araçları çok merak ediyordum. Bu sergiyi görmem çok iyi oldu” diye konuştu. Serginin gezilmesinin ardından öğrenciler, hep birlikte belediyeye ait servis araçlarıyla okullarına döndüler.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209