Türkiye’nin Kardeşlik Aşı Esenler’de pişecek!

Ramazan ayının manevi iklimine uygun etkinlikler gerçekleştiren Esenler Belediyesi, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da katılacağı Türkiye’nin 7 bölgesinden, 81 ile has damak tatlarının yer alacağı dev bir iftar sofrasına ev sahipliği yapacak.

Türkiye’nin Kardeşlik Aşı Esenler’de pişecek!
 Türkiye’nin dört bir yanındaki renklerine sahne olacak iftar programında; Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hakkâri’ye, Artvin’den Antalya’ya kadar ülkemizin değişik coğrafyalarından mahalli dernekler, birlikte iftar verecekler. Dörtyol Meydanı’nda bulunan Anadolu Sokağı’nda kurulacak kazan ve tezgâhlarda cağ kebabından erişteye, mantıdan köfteye, keşkekten tantuniye kadar ülkemizin tüm bölgelerinden örnek yemekler hazırlanacak. Ayrıca sokakta stant açan mahalli dernekler de, kendi yörelerine has damak tatlarını iftar sofrasına sunacaklar.

           Türkiye’nin birlik, beraberlik ve kardeşliğini simgelemesinin yanında tam bir görsel şölene de sahne olacak Türkiye İftarı, ülkemizin tüm renklerini yansıtacak, iller arası dostluk ve dayanışmanın güçlenmesine yardımcı olacak. Zengini, fakiri, genci, yaşlısı, doğulusu ve batılısı aynı sofrayı paylaşmanın sevinciyle, “Birlikte daha iyiyiz” mesajı verecek.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209