Şafaktepe Mahalle Sakinleri Konakta Buluşacak

Mamak Belediyesi’nin, Şafaktepe Mahallesi’nde yapımını tamamladığı mahalle konağı Şafaktepelilerin buluşma adresi olacak.

Şafaktepe Mahalle Sakinleri Konakta Buluşacak
 Şafaktepe Mahalle Sakinleri Konakta Buluşacak

Mamak Belediyesi’nin, Şafaktepe Mahallesi’nde yapımını tamamladığı mahalle konağı Şafaktepelilerin buluşma adresi olacak. Tarihi tünelin üst kısmında inşa edilen konak, Şafaktepe Mahallesi’ni cazibe merkezi haline getirecek. 10 dönümlük proje alanında üç katlı olarak inşa edilen çok amaçlı mahalle konağı içerisinde düğün salonu, sergi alanları, el sanatları atölyeleri, fitness salonu ve bilgisayar odaları bulunuyor. Konağın dış kısmında ise iki adet seyir terası ve dinlenme alanları bulunuyor. Mamak’ta dev yatırımlara imza attıklarını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Mamak’ın hangi bölgesine bakarsanız bakın ayrı bir yatırımın tamamlandığını ya da çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini görürsünüz. Şafaktepe’de tamamladığımız mahalle konağı unutulmaya yüz tutmuş konak kültürünü yeniden canlandıracak. Mamaklı hemşerilerim her şeyin en güzeline layık” dedi.

Üstüde Altıda Kültüre Hizmet Edecek

Konak kültürünü yeniden canlandıracak olan Şafaktepe Konağı’nın altında Şafaktepe Tarihi Tünel’i bulunuyor. Altıyla ve üstüyle kültüre hizmet edecek Şafaktepe Tarihi Tüneli ve Konağı açılış tarihini bekliyor.


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209