OKULLAR HAYAT OLSUN

Esenler Belediyesi tarafından Esenler Ticaret Meslek Lisesi’ne kazandırılan Bilgisayar ve Kütüphane Sınıfı ile derslikler, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

OKULLAR  HAYAT OLSUN
HABERİN GALERİSİ
Okullar Hayat Olsun

Okullar Hayat Olsun

 Okulları eğitim öğretim saatleri dışında halkın hizmetine açmak için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Okullar Hayat Olsun” Projesi,  Esenler’de ilk olarak Esenler Ticaret Meslek Lisesi’nden start aldı.

Proje kapsamında okulların daha verimli ve fonksiyonel bir şekilde kullanılmasını desteklemek amacıyla Esenler Ticaret Meslek Lisesi’ne kazandırılan Bilgisayar ve Kütüphane Sınıfı ile derslikler, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Esenler Ticaret Meslek Lisesi’nde yapılan törene; İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, ilçedeki okulların müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın ilçedeki okul müdürleriyle yaptığı toplantının ardından başlayan törende konuşan Esenler Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Sema Karabiber, 2012- 2013 yılında okullarının ilave derslik ihtiyacını karşılamak için İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Esenler Belediyesi’nin büyük destek verdiklerini, böylece 29 olan derslik sayısının 37’ye çıktığını söyledi. Sınıf mevcutlarının da 42,2’den 29,4’e düştüğünü söyleyen Karabiber, “Bilgisayar ve Kütüphane”nin de hizmete hazır hale getirildiğini vurguladı.

 

YETER Kİ AZİMLİ VE KARARLI OLUN

 

Karabiber’den sonra konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; “Okullar Hayat Olsun” projesi için Belediye olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi. Esenler’de eğitimle ilgili düne göre bugün çok büyük mesafeler kat edildiğini belirten Göksu, ilçede yenilenmeyen hiçbir okulun kalmadığını ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Esenler’e yaptığı ziyareti hatırlatan Göksu, Bakan Dinçer ile birlikte Esenler’i karış karış gezdiklerini ve eğitim adına neler yapabilecekleri konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Esenler’de yeni bir çalışmaya başlayacaklarını kaydederek planlarda eğitim alanı olarak gözüken yerlerle ilgili çalışma yapacaklarını vurguladı. Öğretmenlere tavsiyeler vererek konuşmasına devam eden Göksu, “Bu çocukları biz her türlü zorluklarda bile eğitebiliriz. Yeter ki biz inanalım. Biz inandıktan sonra gönüller dar olmadığı sürece bu çocukları eğitiriz. Yeter ki siz azimli ve kararlı olun. Aşılamayacak hiçbir problem yok” dedi.

 

Göksu’nun ardından konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, önemli bir faaliyeti icra ettiklerini belirterek öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekere öğretmenlerin fedakâr bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Eğitim alanında Esenler’de çok güzel şeylerin olduğunu dile getiren Madenoğlu, Esenler’de eğitim alanında çok güzel bir noktaya gelindiğini belirtti.

 

HAYALLERİNİZ OLSUN

 

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da yaptığı konuşmada; Okullar Hayat Olsun projesi hakkında bilgi vererek, Esenler’de de bu proje kapsamında Esenler Ticaret Meslek Lisesi’ne kazandırılan bilgisayar, kütüphane ve derslikleri bir açılış töreniyle taçlandırmak istediklerini belirtti. Emeği geçenlere teşekkür eden Yıldız, “Hayalleriniz olsun. Çünkü o bir gün gerçek olabilir. İnandıktan sonra yapılamayacak bir iş yok” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından tören, Tuna Mahallesi Muhtarı Mehmet Doğan’a ve okulun başarılı öğrencilerine teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

 

 

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209