Kıbrıs Esentepe’nin Kardeş Şehir Dostluğu

Avrupa Gazeteciler Derneği’nin Barış-Dostluk-Kardeşlik ödülünü almak üzere Kıbrıs’a gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, beraberindeki heyetle birlikte Kardeş Belediye Esentepe’yi ziyaret etti.

Kıbrıs Esentepe’nin Kardeş Şehir Dostluğu

 Kartal Belediyesi Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ü ve beraberindeki heyeti, Esentepe Belediye Başkanı Erdal Barut ve belediye meclis üyeleri karşıladı. Esentepe Belediye Başkan Erdal Barut,  heyete Girne’nin 30 km doğusunda ormanla denizin buluştuğu görkemli bir güzelliğe sahip olan Esentepe’nin yerleşim kuruluş ve geçirdiği süreçleri içeren bir sunum gerçekleştirdi.

 

Tarihi Esentepe Camii yanındaki mütevazı belediye binasında konuklarını ağırlayan Başkan Barut, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Başkan Öz’e Kartal ve Esentepe’yi simgeleyen otantik el yapımı bir ürün armağan etti.

 

Kartal ve Esentepe dostluğu pekişiyor

 

Esentepe’yi ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, iki kardeş belediye arasındaki ilişkilerin daha gelişeceğini belirterek Kıbrıs’ın Türkiye için önemine değindi. Başka Öz, Esentepe’ye yapılacak parkla ve Rauf Denktaş anıtı ilgili sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, Kıbrıs için yaşamını adamış kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Kartal ve Kıbrıs Esentepe yapılacak anıtlar ile Kartal ve Esentepe dostluğunun daha da pekişeceğini ifade etti.  Başkan Öz daha sonra Kartal Belediyesi armasının yer aldığı fincan takımını günün anısına Başkan Erdal Barut’a takdim etti.  Kartal Belediye Başkanı Öz ve beraberinde heyet, Esentepe Belediye Başkanı Erdal Barut öncülüğünde Esentepe’nin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi.

 

Esentepe Belediye Başkanı Erdal Barut heyete Antifonidis Manastırı, Esentepe Camii eserlerinin ve Rauf Denktaş’ın anıtının yer aldığı bölge hakkında bilgi verdi. Manastır ziyaretine Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de iştirak etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ün eşi Feray Öz, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Gülseren Böyüktaş ve Ali Rıza İkisivri, CHP ve AKP’li meclis üyelerinden oluşan bir grup da ziyarette yer aldı.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209