KARTAL’DA HAMSİ FESTİVALİ

Kartal Belediyesi, Kartal Doğu Karadeniz Derneği ve Trabzon Akçaabat Işıklar Beldesi Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği ile birlikte Hamsi Festivali düzenledi. Hamsi Festivali’nde binlerce Kartallı hamsi yiyip horon tepti.

KARTAL’DA HAMSİ FESTİVALİ
 Kartal’da ilk defa olarak düzenlenen “Hamsi Festivali’’nde binlerce Kartallı, kendilerine ikram edilen Hamsi balığını yedikten sonra kemençe eşliğinde horon teperek coştu.

 

Kartal Meydanı’nda gerçekleşen festivale; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, eşi Feray Öz, Kartal Belediyesi’nin kardeş şehirlerinden Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, Karadenizliler Derneği Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş, Trabzon Akçaabat Işıklar Beldesi Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hasan Okhan Okumuş, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, şirket müdürlerinin yanı sıra binlerce Kartallı katıldı.

 

Kartal Belediyesi'nin Kartal Doğu Karadeniz Derneği ve Trabzon Akçaabat Işıklar Beldesi Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği ile birlikte ilk kez düzenlediği Hamsi Festivali'nde, Kartallılara 3 ton hamsi ve 300 tepsi hamsi pilavı ikram edildi. Kartal Meydanı’nda kurulan 20 metre uzunluğundaki mangallarda pişirilen hamsilerin tadına bakmak isteyen binlerce Kartallı, uzun kuyruklar oluşturdu.

 

Başkan Altınok Öz, Kartallılara Elleriyle Hamsi İkram Etti

 

Kartal Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen Hamsi Festivali’nde, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz, Kartallılara kendi elleriyle ekmek arası hamsi ve hamsi pilavı ikram etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün ikram ettiği hamsi ve hamsi pilavını yiyen Kartallılar, daha sonra Karadeniz türküleri ve kemençe eşliğinde horon teperek coştular.

 

Başkan Altınok Öz: “Hamsinin Geleceği Önemli”

 

Hamsi Festivali’nde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, bu yıl ilk kez düzenledikleri Hamsi Festivali’nin bundan böyle her yıl yapılacağını ve hamsinin geleceğinin önemli olduğunu vurguladı. Başkan Altınok Öz, “ Hamsi Festivali, Karadeniz kültürünü yaşatmak açısından önemli. Kartal’da ilk kez düzenlediğimiz Hamsi Festivali’ni geleneksel hale getireceğiz. Yaklaşık 3 ton hamsi dağıtacağız. Burada amacımız sadece hamsi dağıtmak değil, hamsinin bulunduğu yerleri ve hamsinin geleceği ile ilgili bilgiler vermek, halkımızı bilinçlendirmek. Güzel bir etkinlik oldu” dedi. Başkan Altınok Öz, balık türlerinden en çok hamsiyi sevdiğini de sözlerine ekledi.

 

Başkan Altınok Öz, konuşmasının ardından, Hamsi Festivali’nde emeği geçen Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı ve Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş ve Trabzon Akçaabat Işıklar Beldesi Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hasan Okhan Okumuş’a plaket takdim etti. 

Başkan Altınok Öz Halkla İç İçe

Renkli görüntülerin yaşandığı Hamsi Festivali’nde Başkan Altınok Öz’e, meydanı dolduran binlerce Kartallı büyük ilgi gösterdi.  Başkan Altınok Öz’ü karşılarında gören Kartallılar, sevgi gösterisinde bulundular. Başkan Altınok Öz’ün çevresini saran Kartallılar, sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Çocuklar Başkan Altınok Öz’e Sarıldı

Festival alanını gezen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Hamsi Festivali’ne aileleriyle gelen çocukların yoğun ilgi odağı oldu. Başkan Altınok Öz’e sarılarak yanaklarından öpen ve hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar, Başkan Öz’ün yanından bir an bile ayrılmadılar.

Engelsiz Üretim Atölyesi Ürünlerini Hamsi Festivalinde Sergiledi

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün en önem verdiği projelerinden biri olan Engelsiz Üretim Atölyesi de Hamsi Festivali’nde yerini aldı. Kartal Meydanı’nda stant açan Engelsiz Üretim Atölyesi öğrencileri, el emeğiyle yaptıkları ürünleri ve hediyelik eşyaları festivalde sergiledi. Standı ziyaret eden Kartallılar, Engelsiz Üretim Atölyesi’nin ürünlerini inceledi ve Engelsiz Üretim Atölyesi hakkında bilgi aldılar.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209