Kartal`da Hamleler II. Satranç Turnuvası Sona Erdi

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen Kartal`da Hamleler II. Satranç Turnuvası sona erdi.

Kartal`da Hamleler II. Satranç Turnuvası Sona Erdi
Kartal Meydanı Ekolojik Pazar Alanı’nda düzenlenen ve 3 gün süren turnuvada Gençler, Yıldızlar, Küçükler, Kadınlar, Veteranlar ve Açık olmak üzere toplam 6 kategoride sporcular yarıştı. 300’den fazla sporcunun katıldığı turnuvada, 7 tur İsviçre sistemiyle 45+30 saniye temposu ile oynandı. Müsabakaları Türkiye Satranç Federasyonu’dan 11 hakem yönetti.

Kartal Meydanı Ekolojik Pazar Alanı’nda bulunan eğitim çadırında yapılan ödül törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı, Kartal Belediyespor Satranç Kulübü Başkanı Dr. Esat Güngör, Türkiye Satranç Federasyonu (T.S.F.) İstanbul İl Temsilcisi Rıza Öney, T.S.F. Yönetim Kurulu Üyesi Arda Kılıç, T.S.F. Bölge Temsilcisi Fuat Ergün, satranç turnuvasına katılan sporcuların aile ve yakınları katıldı.

Törende ilk madalya ve ödülleri, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Küçükler kategorisinde dereceye giren sporculara verdi.

Başkan Öz’den Her Dalda Spora Destek Sözü

Başkan Öz, burada yaptığı konuşmada, “Hepiniz hoş geldiniz. Türkiye Satranç Federasyonu’ndan çok güzel bir haber aldım. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ında ve Cumhuriyet Bayram’ında tekrar satranç turnuvası yapmaya karar vermişler, bu da beni çok mutlu etti. Bu turnuvayı düzenleyen Kent konseyine, Belediyespor’a, Türkiye Satranç Federasyonu’na çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak, çocuklarımızın amatör sporlar açısından, her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kartal Belediyesi olarak sadece satranca destek vermiyoruz, Kartal’da dağcılığa, yelken sporuna, güreşe yani futbol kulüplerinin uğraşmadığı her branşta biz varız ve her zaman desteğimiz sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm sporculara ve sizlere katılımınızdan dolayı teşekkür eder, bir dahaki turnuvada görüşmek üzere diyorum.” dedi.
TSF Yönetim Kurulu Üyesi Arda Kılıç, satranç sporuna desteğinden dolayı Kartal belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e plaket vererek teşekkür etti. Satranç turnuvası ödül törenine katılanlara Kartal Belediyesi tarafından satranç takımı dağıtıldı.

20 Kişiye Karşı Satranç Oynadı

Kartal Belediyesi’nin 29. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Kartal Meydanı’nda bir de satranç gösterisi düzenlendi. Usta oyuncu Hakan Yeke Kartal Meydanı’nda 20 kişi ile aynı anda satranç oynadı. Usta oyuncu saatler süren oyunlarla rakipleri karşısında zaman zaman zorlansa da 18 galibiyet bir beraberlik ve bir yenilgiyle müsabakayı tamamladı.

Kartal`da Hamleler II. Satranç Turnuvasında dereceye girenler,

Küçükler
1-Batu Angün
2-Yiğit Özcan
3-Dilara Kaymaz
4-Arif Tunç Kaba
5-Işık Can
6-Barış Ertem
7-Oğuz Kaan Aydın
8-Ahmet Doruk Koçer
9-Poyraz Say
10-Emre Tınarlıoğlu


Yıldızlar:
1-Ahmet Ata Yılmaz
2-Ali Reşit Kekilli
3-Levent Eriç Sözbir
4-Hakan Arda Aydın
5-Mehmet Burak Sakallıoğlu
6-Vatan Öztürk
7-Ömer Coşkun
8-Emre Demirbaş
9-Bedirhan Akalın
10-Asım Turan


Gençler:
1-Serhan Bengül
2-Fatih Göktuğ İpin
3-Arsen Demiroğlu
4-Ümit Mert Şentürk
5-Ata Melih Gürer
6-Can Usta
7-Eray Şah
8-Fatih Soğukpınar
9-Altuğ Bacak
10-Efe Kalyoncu

Kadınlar:
1-Lena Nur Kaymaz
2-Gizem Kahya
3-Aydan Çelik
4-Lütfiye Şeker
5-Şengül Altaylar

Veteranlar:
1-Hayri Özbilen
2-Gülümser Öney
3-Hasan Soral

Açık:
1-Vedat Ali Çetinkaya
2-Melih Kaan Can
3-Hakan Yaramış
4-Murat Demiralp
5-Okan İşbilir
6-Umut Kılıç
7-Uzay Canhür Tuğanlı
8-Erdal Eren Gür
9-Mustafa Yıldız
10-Serkan Yeke





 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209