KAÇAK PARFÜM DEPOSUNA BASKIN...

FATURASIZ OLDUĞU TESPİT EDİLEN PARFÜMLER YEDİEMİNE TESLİM EDİLİRKEN, DEPO SAHİBİ HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

KAÇAK PARFÜM DEPOSUNA BASKIN...
 ZEYTİNBURNU’NDA KAÇAK PARFÜM DEPOSUNA BASKIN

- MAİL İLE GELEN İHBAR ÜZERİNE BİR DEPOYA BASKIN DÜZENLEYEN ZABITA TİMLERİ, DÜNYACA ÜNLÜ MARKALARA AİT 618 KOLİ PARFÜM ELE GEÇİRDİ
- FATURASIZ OLDUĞU TESPİT EDİLEN PARFÜMLER YEDİEMİNE TESLİM EDİLİRKEN, DEPO SAHİBİ HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

 

Zeytinburnu’nda mail ile gelen ihbar üzerine bir depoya baskın düzenleyen zabıta ve emniyet ekipleri, dünyaca ünlü markalara ait 618 koli kaçak parfüm ele geçirdi. Bir kamyona yüklenen parfümler yediemine teslim edilirken, depo sahibi hakkında işlem başlatıldı. 

Havaların iyice ısınması ve terleme olaylarının artması ile birlikte parfüm tüketimi de büyük oranda arttı. Bunu fırsat bilen kaçakçılar, yasadışı yollarla ürettikleri parfümleri piyasaya sürerek halk sağlığını tehdit ediyor. Ancak  bu kişiler son işlerinde yakayı ele verdi. 

Zeytinburnu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne E-mail ile gelen bir ihbarı değerlendiren zabıta timleri Sümer Mahallesi  26/3 Sokak No:23’te bulunan apartmanın giriş katındaki depoya baskın düzenledi. Emniyet güçleri ile birlikte gerçekleştirilen operasyonda dünyaca ünlü markalara ait 618 koli parfüm piyasaya sürülmeden ele geçirildi. 

Ruhsatsız faaliyet gösterdiği belirlenen depoda ele geçirilen ve faturasız olduğu tespit edilen parfümler bir kamyona yüklenerek yediemine teslim edildi. Depo sahibi Faruk Zorkirişçi, Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü  Güvenlik Büro Amirliği’ne götürülerek hakkında işlem başlatılırken, işyeri de 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesi gereği mühürledi. 

Vatandaşlardan bu gibi konulara duyarlı olmalarını ve şüpheli gördükleri her durumu kendilerine ihbar etmelerini isteyen Zeytinburnu Belediyesi Zabıta Müdürü Ferruz Kutsal, kaçak olarak üretilen veya yurt dışından getirilen bu tür ürünlerin sağlık problemlerine yol açabileceği uyarısında bulundu. Kutsal, “Müdürlüğümüze söz konusu binada gürültü yapıldığına dair şikayet maili geldi. Bunun üzerine ekiplerimiz belirtilen adrese giderek gerekli kontrolleri yaparken, No: 23/A’nın isimsiz olduğu ve depo olarak kullanıldığını tespit etti. Savcılıktan gerekli izinler alındıktan sonra emniyet güçleri ile depoya girdik ve ruhsatsız parfümleri ele geçirdik” dedi.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209