Hayvan Barınağında Sevgi Günü Kutlaması

Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı’nda yapılan Sevgi Günü Kutlamasına hayvan severler büyük ilgi gösterdi…

Hayvan Barınağında Sevgi Günü Kutlaması

 Fatih Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da, sevgililer gününü anlamlı bir etkinlikle kutladı. Sokak hayvanlarına dikkat çekmek için yapılan kutlamaya Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye’nin dört bir yanından gelen hayvan severler ve sanatçılar katıldı.

Açılışta konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, burada bir belediye başkanı olarak bulunmasının ötesinde bir hayvanın sorumluluğunu almış biri olarak bulunduğunu, her sabah ilk önce köpeği Castro’yu sevip güne öyle başladığını söyledi. İnsanların hayvanlar konusunda duyarlı davranmasını isteyen Başkan Demir, petshoplardan hayvan alınmaması gerektiğini, isteyenlerin, bir hayvanın sorumluluğunu almaya hazır olanların barınaklara başvurarak hayvan sahibi olabileceğini vurguladı. Başkan Demir, ‘biz burada her talep edene hayvan vermiyoruz. Barınak sorumlularımız titizlikle çalışıyor, araştırmalarını yapıyor, uygun görülürse sahiplendirme yapıyoruz. Bize göre, köpek petshop vitrininden seçilecek bir şey değildir. Onlar da bir yürek, bir can taşır. Oyuncak değildir. Gerçekten sevgi ve ilgi gösterilmeyecekse, geçici bir hevesse, bu hayvana haksızlıktır. Barınakta yüzlerce dolar verilip de atılmış, saf kan ırklar dahi vardır. Yani bu ne demek? Bir heves alınmış, bakılamadığı için atılmış hayvanlar… Ailelerin de bu konuda bilinçlenip, çocuklarını daha küçüklükten itibaren doğru yönlendirmesi gerek. Hayvan bakmak sorumluluk, emek ve en önemlisi sevgi ister.’ dedi.

Konuşmaların ardından Hattat Yasin Börekoğlu’nun sergisinin açılışı yapıldı.

Sevgi Günü kutlamasında serginin yanı sıra giyimden ayakkabıya, hediyelik eşyadan kitaba kadar çok çeşitli stantlarda satış yapıldı. Tamamen gönüllü organizasyonlarıyla kurulan stantlar arasında en büyük ilgiyi ise birbirinden güzel lezzetlerin yer aldığı yemek standı gördü. Başkan Demir, kutlamaya destek veren tüm sanatçılara plaket vererek teşekkür etti.

Radyo programcısı Tolga Öztorun ve oyuncu Beste Bereket’in sunumuyla renklenen etkinlik destek amacıyla gelen sanatçıların konseriyle devam etti.

 

Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı

Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı’nda, 3000’i aşkın köpek bulunuyor. Bulunan köpeklerin yarısından fazlası cins. Barınağımız 2001 yılından bu yana hizmet veriyor. Bugüne kadar bin köpek sahiplendirildi. 8 bin metrekarelik barınağımızın 500 metrekare gezinti alanı mevcut. Barınağımızda şu anda devam eden çalışmalar tamamlandığında, barınak sakinleri çok daha rahat ve işlevsel bir ortama kavuşacaklar. Barınağımız yenilenmiş haliyle bahar aylarında yine bir organizasyonla açılacak.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209