Hayata Aile Merkezleriyle Tutundular Kadınların H

Hayata Aile Merkezleriyle Tutundular Kadınların Hayat Mücadelesinde En Büyük Destekçisi Aile Merkezleri

Hayata Aile Merkezleriyle Tutundular  Kadınların H
 Mamaklı kadınlara yönelik çeşitli branşlarda kurslar açan Mamak Belediyesi Aile Merkezleri, kendi ayakları üzerinde durarak hayat mücadelesi vermek isteyen kadınların en büyük destekçisi oluyor. Aile merkezlerinde açılan kurslara katılarak kendilerini geliştiren Mamaklı kadınlar hem yeni arkadaşlıklar edinerek sosyal çevrelerini geliştiriyor, hem de kurslar sayesinde gelir elde ederek aile bütçesine katkı sağlıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Bir toplum, içinde yaşayan kadınlar kadar güçlüdür. Kadınlar yaşamın her alanında olmalı. Aile merkezlerimiz kadına yönelik kursları, seminerleri ve faaliyetleriyle Mamaklı kadınların en büyük destekçisi oluyor. Binlerce kadın kurslarımızda öğrendikleri sayesinde aile bütçesine katkı sağlıyor” dedi.  Aile merkezlerinde verilen çeşitli kurslarda kendilerini geliştiren Nezahat Tanak ve Hatice Karakütük karşılaştıkları zorluklar karşısında yılmayarak herkese örnek oluyor.

“Çocuklarımın Geleceği İçin Güçlü Olmalıyım”

6 yıldır aile merkezlerinde verilen makine nakışı kursuna katılan Nezahat Tanak (42), 3 yıl önce eşini kaybetmiş. 2 çocuğu olan Tanak aile merkezlerinde verilen kursları kendisi için bir can simidi olarak nitelendiriyor. Kocası vefat ettikten sonra psikolojik olarak aile merkezinde çok rahatladığını dile getiren Tanak; “Eşimin ölümünden sonra kendimi hayat mücadelesinin tam ortasında buldum. Eşimden kalan bir maaş var ancak bu yetmiyor. Evim kira, iki çocuğumda okuyor dolayısıyla masraflarımızda artıyor. İş başa düşünce kendimi makine nakışında daha da geliştirdim. Eşim ölmeden önce kurslara katılıyordum, ancak eşimin ölümünden sonra daha çok gelip gidiyorum. Makine nakışıyla yeni evlenecek çiftler ya da evini yenilemek isteyenler için salon takımları, mutfak takımları ve pike gibi birçok iş yaparak evimi geçindiriyorum. Çocuklarım için ayakta kalmalıyım, çocuklarımın geleceği için güçlü olmalıyım” dedi.

 “Öz Güvenim Arttı”

Aile merkezlerinde verilen kurslara katıldığını dile getiren Hatice Karakütük (35) 2 çocuk sahibi. Daha önce makine nakışı, tel kırma, iğne oyası kurslarına katılan Karakütük Yeşilbayır Aile Merkezi’nde bilgisayar kursuna da devam ediyor. Silahlı güvenlik sertifikası da aldığını dile getiren Karakütük; “Kurslar sayesinde öz güvenim arttı. Buradaki kurslarda öğrendiklerim sayesinde Ulus’ta daha çok turistlere yönelik satışlar gerçekleştiren bir mağazayla anlaştım. Oradan gelen siparişler doğrultusunda üretim yapıyorum. Eşim işi nedeniyle sık sık şehir dışına çıkıyor. Ben buradan kazandıklarım sayesinde aile bütçesine çok büyük bir destek sağlıyorum” dedi. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209