FIRINCILARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, ilçedeki fırıncıların sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, “500 bin kişinin ekmek yediği bir ilçede helal para kazanmak lazım” diye konuştu.

FIRINCILARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

 FIRINCILARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, ilçedeki fırıncıların sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, “500 bin kişinin ekmek yediği bir ilçede helal para kazanmak lazım” diye konuştu.

Esenler’de hizmet veren esnafın sorunlarını çözmek amacıyla periyodik aralıklarla toplantılar düzenleyen Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, ilçedeki fırıncılarla bir araya geldi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yakup Yeşiltaş, İstanbul Fırıncılar Odası temsilcileri ve ilçede faaliyet gösteren fırıncılar katıldı.

Toplantıda konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, bu toplantıların Esenler’deki esnaf gruplarının sorunlarını dinlemek ve bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Çetinkaya, Esenler’de bazı fırınların hijyen, üretim şartları, satış yeri açısından sorunlu olduğunu, bazı fırınların ise her şeyiyle dört dörtlük olduğunu söyledi. “Fırınları el birliği ile daha güzel ve daha hijyenik hale getirmeye çalışıyoruz” diyen Çetinkaya, çalışmaların bu yönde yürütüldüğünü ifade etti. Çetinkaya, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün, belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteren tüm gıda işletmelerinin hijyen ve temizlik açısından sağlık standartlarında olması amacıyla hayata geçirdiği Esenlik Hijyen Projesi’nden (ESHİP) de bahsetti. “ESHİP’i marka haline getirmeye çalışıyoruz” diyen Çetinkaya, hijyen kurallarını yerine getiren esnafa ESHİP sertifikası ve ESHİP bayrağı vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

‘ASKIDA EKMEK VAR PROJESİ’NE TAM DESTEK

Fırınların toplum sağlığı açısından çok önemli bir görev üstlendiklerinin altını çizen Çetinkaya, “500 bin kişinin ekmek yediği bir ilçede helal para kazanmak lazım” dedi. Esenler Belediyesi’nin, ihtiyaç sahipleri ile hayırseverlerin yüz yüze gelmeden, alan el ile veren eli gizliden buluşturduğu ‘Askıda Ekmek Var’ projesi ile ilgili de konuşan Çetinkaya, Esenler’de projeye destek veren 19 fırını da tebrik etti. Fırıncılar da, ‘Askıda Ekmek Var’ projesini her zaman desteklediklerini dile getirdi.

KALİTELİ HİZMETTEN ŞAŞMAYIN

Toplantıda konuşan Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yakup Yeşiltaş da, bayat ekmeklerin israf edilmesi konusuna dikkat çekti. Yeşiltaş, fırıncılara bayat ekmekleri çöpe atmamalarını söyledi ve bayat ekmeklerin belediye tarafından köpek barınaklarına götürüldüğünü açıkladı. Yeşiltaş ayrıca bu güne kadar 38 iş yerine ESHİP bayrağı verdiklerini belirterek, ESHİP hakkında daha fazla insanı bilgilendireceklerini kaydetti. Vatandaşları, ESHİP sertifikasına sahip işletmelere teşvik edeceklerini belirten Yeşiltaş, fırıncılara Esenler halkının sağlığı için ‘Kaliteli hizmet’ anlayışıyla çalışmalarını tavsiye etti. Toplantı, fırıncıların sorunlarını dile getirmesinin ve sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209