FATİH BELEDİYESİ TERMİNATÖR’Ü GERÇEKLEŞTİRİYOR

Fatih Belediyesi bu yıl da ‘Bilişim Zirvesi’ne dudak uçuklatacak projelerle katılıyor. Bu yıl 12.si düzenlenecek olan ‘Bilişim Zirvesi 12’ kapılarını 11 Eylül 2012 Salı günü açıyor.

FATİH BELEDİYESİ TERMİNATÖR’Ü GERÇEKLEŞTİRİYOR

 Bilişim sektöründe farklı alanlarda faaliyet gösteren firma ve kuruluşların katıldığı Bilişim Zirvesi’ne Fatih Belediyesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda iddialı projelerle giriyor.

 

Yıllar önce Hollywood tarafından beyaz perdeye aktarılan ‘Terminatör’ isimli filmde kullanılan teknolojiyi Fatih Belediyesi, belediyeciliğe uyarladı.

Kısaca ‘bakılan noktadaki kişi ve yapıtların bilgisinin verildiği’ teknoloji o zamanın şartlarında hayal ürünüydü, bugün Fatih Belediyesi gerçekleştiriyor. 

 

Orijinal ismi ile “Augmented Reality” olan ve “AR” olarak kısaltılan, bir diğer adı ‘Artırılmış Gerçeklik’ olan teknoloji ilk defa Fatih Belediyesi mobil uygulamasında kullanılmaya başlanıyor.

 

Arttırılmış gerçeklik nasıl çalışır?

Arttırılmış gerçeklik; fiziksel ve gerçek dünyanın üzerine bilgisayar ortamında oluşturulmuş materyallerin eklenmesi ile zenginleştirilmesi ve bunun eş zamanlı görüntülenmesidir.

 

Arttırılmış gerçeklik; sayesinde istediğiniz veriyi gerçek dünyaya rahatlıkla yerleştirebilirsiniz.

 

Fatih Belediyesi uzmanları tarafında geliştiren Artırılmış Gerçeklik (“Augmented Reality”) uygulaması 11-13 Eylül 2012 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan ‘Bilişim Zirvesi 12’de görücüye çıkıyor.

 

 

Tarih:  11 EYLÜL SALI  (AÇILIŞ)

Saat : 10:00

Yer: Haliç Kongre Merkezi

Adres: Sütlüce Mah. Eski Karaağaç Caddesi  Beyoğlu  / İSTANBU

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209