ESEV ÖĞRENCİLERİNDEN SERGİ ZİYARETİ

ESEV’li öğrenciler, dünya resim tarihinin en heyecan verici dönemlerinden biri olan Hollanda Sanatının Altın Çağı’nı tüm ihtişamıyla gözler önüne seren “Rembrandt ve Çağdaşları - Hollanda Sanatının Altın Çağı” sergisini gezdi.

ESEV ÖĞRENCİLERİNDEN SERGİ ZİYARETİ

 Esenler Sanat Evi’nde (ESEV) eğitim alan öğrenciler, periyodik aralıklarla gerçekleştirdiği tarihi ve kültürel gezi programları çerçevesinde Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi (SSM)’nde açılan “Rembrandt ve Çağdaşları - Hollanda Sanatının Altın Çağı” sergisini ziyaret etti.

Esenler Belediyesi’ne ait servis araçlarıyla sergiye götürülen kursiyerler,  resim öğretmenleri Ayşe Öztürk ile birlikte sergiyi karış karış gezdi. Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı vesilesiyle hazırlanan, 59 sanatçıya ait 73 tablo, 19 desen ve 18 obje olmak üzere toplam 110 eserin yer aldığı sergiyi meraklı gözlerle gezen kursiyerler, her bir eseri dikkatle inceledi.

 

Eserlere hayran kaldılar

Sergide öğrencilerin en çok ilgisini çeken eser ise; yüzyıllar boyunca karanlık bir figür olarak kalan, eserleri uzun süre başka sanatçılara atfedilen ve yalnızca 35 eseri bilinmesine rağmen dönemin en büyük isimleri arasında gösterilen Johannes Vermeer’in “Aşk Mektubu” adlı eseri oldu. Eseri uzun uzun inceleyen öğrenciler, Frans Hals, Jan Steen ve Jacob van Ruisdael gibi pek çok ismin eserlerine de hayran kaldı.

 

Dünya resim tarihinin en heyecan verici dönemlerinden biri olan Hollanda Sanatının Altın Çağı’nı tüm ihtişamıyla gözler önüne seren sergiyi gezdikten sonra Sakıp Sabancı Müzesi’nin bahçesini de dolaşan öğrenciler, herkesin mutlaka sergiyi görmesi gerektiğini belirterek, sergiyi çok beğendiklerini söylediler. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209