ESAYDAM’DA ORGAN BAĞIŞI SEMİNERİ

ESAYDAM’da düzenlenen seminerde organ nakli konusunda vatandaşlara bilgi verildi. Seminerde konuşan İlçe Sağlık Müdürü Uysal, organ bağışı konusunda toplumumuzdaki bilincin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

ESAYDAM’DA ORGAN BAĞIŞI SEMİNERİ

 Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Organ Bağışı semineri Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Danışma Merkezi (ESAYDAM)’da gerçekleşti.  

Seminere; İlçe Sağlık Müdürü Doğan Uysal, İlçe Sağlık Şube Müdürü Sevilay Bektaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda özellikle kadınların yoğun katılımı dikkat çekti. Semineri veren İlçe Sağlık Şube Müdürü Sevilay Bektaş, dünya ve ülke genelinde organ nakli hakkında bilgi vererek yılda yaklaşık 7 bin kişinin organ nakli beklediği söyledi. Barkovizyon eşliğinde sunum yapan Bektaş, “Organlarımızı toprağa gömmeyelim. Bir hayat kurtaralım. Organlarımız toprak olmasın” dedi. Gazetelerde yer alan haberleri örnek veren Bektaş,  organ bağışının dil, din, cinsiyet, renk, ırk ayırt etmediğini vurguladı. Hangi durumlarda organ nakli yapılıp yapılmayacağı hakkında da bilgi veren Bektaş, organ naklinin canlıdan canlıya ya da beyin ölümü gerçekleşmiş kişiden yapılabileceğini belirtti.

Bektaş’ın ardından konuşan İlçe Sağlık Müdürü Doğan Uysal da gelişmiş ülkelere göre ülkemizde organ nakli bağışının daha az olduğuna dikkat çekti. Uysal, organ bağışı konusunda toplumumuzdaki bilincin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Uysal’ın konuşmasının ardından program, organ nakli bağışında bulunmak isteyenlerin taleplerinin alınmasıyla sona erdi. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209