Engelliler Meslek Sahibi Oluyor

Sultangazi Belediyesi’nin engellileri sosyal ve ekonomik hayata kazandırmak amacıyla hazırladığı “Engelsiz Eğitim Merkezi” kursları sürüyor. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın mali destek sunduğu proje ile şimdiye kadar 77 engelliye sertifika verildi.

Engelliler Meslek Sahibi Oluyor

 Sultangazi Belediyesi, genç yaştaki engellileri sosyal ve ekonomik hayata kazandırmak amacıyla hazırladığı “Engelsiz Eğitim Merkezi” kursları sürüyor. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı” kapsamında mali destek almaya hak kazanan projeye kayıtlar devam ediyor.

Cebeci Mahallesi’nde hizmet veren eğitim merkezinde 197 engellinin başvurusu alınırken; şimdiye kadar 77 kişiye eğitimler verilerek, sertifikaları dağıldı. Engelsiz Eğitim Merkezi’nde engelli ve ailelerine psikolojik danışmanlık hizmetinin yanı sıra çeşitli branşlarda eğitimler veriliyor. Proje kapsamında sunulan temel, meslek ve sanat eğitimleriyle çocuk ve genç engellilerin daha donanımlı hale gelerek istihdam edilebilecek düzeye ulaşmalarına imkanı sağlanıyor.

Ortopedik, konuşma, işitme, görme, zihinsel ve diğer engelli gruplarının başvuruları Sultangazi Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü proje ekibinin oluşturacağı komisyon tarafından değerlendiriliyor. Projenin ortaklarından  Medipol  Üniversitesi ile iştirakçiler İstanbul İl Özel İdaresi ve Sultangazi Halk Eğitim Merkezi projenin hazırlık aşamasından sunumuna kadar tüm süreçlerine katkı sunuyor. 

Temel, Mesleki ve Sanatsal eğitimler olarak üç başlık halinde belirlenen proje; bilgisayar işletmenliği,  bilgisayar destekli muhasebe, kadın giysileri kalıp hazırlama, resim guaj boya tekniği, bağlama ve tiyatro eğitimlerinden oluşuyor. Donanımlı ve uzman bir eğitim kadrosuyla verilen eğitimler sonunda başarılı olan katılımcılara sertifikaları dağıtılıyor.

Engellilerin kursa devam etmelerini sağlamak amacıyla da engellilere yönelik dizayn edilmiş servis araçlarıyla ulaşım sağlanıyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209