DOĞRU DÜŞÜN MUTLU OL

ESAYDAM’da seminer veren Psikoterapist Mehtap Kayaoğlu, geçmişe çok fazla takılıp kalan insanların depresyona girdiğini, gelecek kaygısı taşıyanların da panik atak hastalığına yakalanma olasılıklarının yüksek olduğunu belirterek “Mümkün oldukça bu anı yaşamak lazım” dedi.

DOĞRU DÜŞÜN MUTLU OL
HABERİN GALERİSİ
DOĞRU DÜŞÜN MUTLU OL

DOĞRU DÜŞÜN MUTLU OL

 Psikoterapist Mehtap Kayaoğlu, Esenler Belediyesi Aile yaşam ve Danışma Merkezi (ESAYDAM)’nde seminer verdi.

Çok sayıda kişinin katılım gösterdiği seminere özellikle kadınlar büyük ilgi gösterdi. Seminerde, “ Doğru düşün mutlu ol” konu başlığı çerçevesinde konuşma yapan Psikoterapist Mehtap Kayaoğlu, mutlu olmak için doğru düşünmenin önemli olduğunu söyledi. Mutlu insanların özellikleri hakkında bilgi veren Kayaoğlu, insanları olduğu gibi kabul etmek gerektiğini  belirterek Kayaoğlu, “Herkes herkesi terbiye etmeye çalışıyor. Bu huyumuzdan vazgeçmemiz gerekiyor. Biz Türk milletinin böyle bir özelliği var” dedi.

Mutlu insanların düne ve geleceğe takınmayıp bugünü güzel yaşama gayretinde olduğunu söyleyen Kayaoğlu, bizim toplumumuzdaki insanların geçmişe ve geleceğe takıldıklarını ve bu nedenle bugünü kaçırdıklarını ifade etti. Geçmişe çok fazla takılıp kalan insanların depresyona girdiğini söyleyen Kayaoğlu, gelecek kaygısı taşıyanların da panik atak hastalığına yakalanma olasılıklarının yüksek olduğunu söyledi. “Mümkün oldukça bu anı yaşamak lazım” diyen Kayaoğlu, mutlu insan olmak için kişinin kendisini mutlu edecek ekinlikler yapması gerektiğini vurguladı.

Motive etmenin ve iltifatın mutlu olmak için önemli olduğunu kaydeden Kayaoğlu, “Kendiniz için doğru ve güzel olanı yapın. Kendinizi kötü hissettiğinizde ‘Zaten ben ne işe yarıyorum ki’ gibi böyle olumsuz düşünceyi yaymayın” dedi.

ESPRİTÜEL YANLARINIZI GELİŞTİRİN

“Doğru yerde hayır demeyi bilin” diyen Kayaoğlu, toplumumuzdaki bir çok insanın hayır demeyi bilmediğini söyledi. “Hayır” demeyi bilmenin önemli olduğunu kaydeden Kayaoğlu, kişinin hoşuna gittiği olay veya durumlara evet, hoşuna gitmediklerine ise hayır demesi gerektiğini söyledi.

Evlilikte problem yaşayan çiftlere de tavsiyeler de bulunan Kayaoğlu, evlilik terapileriyle evliliği kurtarmanın mümkün olduğuna dikkat çekti. Özellikle çiftler arasında bir şeye gönül koyulduğunda çiftlerin birbirini değil kendini cezalandırdığını söyledi. Mutlu insanların alınganlık yapmadığını belirten Kayaoğlu, “Mutlu insanlar alınganlık yapmazlar. Her şeye küsmezler” dedi. Esprili insanların diğer insanlara göre daha mutlu olduğunu da sözlerine ekleyen Kayaoğlu, “ “Espritüel yanlarınızı geliştirin. Espri yeteneği gelişen insanlar pozitif ve mutlu olurlar” diye konuştu.

Kayaoğlu, konuşmasının ardından dinleyicilerden gelen soruları cevapladı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209