ÇOCUKLARINIZA ZAMANINDA ZAMAN AYIRIN

Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde “Çocuğumu nasıl yönlendirebilirim?” konulu seminerde konuşan yazar Ahmet Maraşlı, çocuklara zamanında zaman ayırmanın önemini anlattı.

ÇOCUKLARINIZA ZAMANINDA ZAMAN AYIRIN

 Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Dayanışma Merkezi (ESAYDAM), alanında uzman kişileri Esenlerlilerle buluşturmaya devam ediyor.  ESAYDAM, seminer salonunda düzenlenen ve her hafta farklı bir konunun uzmanları tarafından ele alındığı seminerlerde bu hafta;  “Çocuğumu nasıl yönlendirebilirim?”  konusu ele alındı.  Konuşmasına kendi aile ve iş hayatından örnekler vererek başlayan yazar Maraşlı, çocuklara ihtiyaç duydukları dönem olan 0-7 yaş arası gerekli zamanı ayırmanın önemi anlattı.

“Bir çocuğu iyi yetiştirmek, çocuk yetiştirmek meselesini ciddiye almakla olur” diyen Maraşlı, çocukların samimi bir şekilde gösterilen ilgiden etkilendiklerini ve olumlu yönde geliştiklerini kaydetti.  Çocuk yetiştirmede anne ve babaların en büyük hatayı güzel örnek olma noktasında yaptıklarını söyleyen Maraşlı, sözler kadar davranışların da çok etkili birer tavsiye olduğunu vurguladı. Maraşlı, “Çocuklar anne ve babaların tüm tavsiyelerine uyarlar. Bu noktada çok dikkatli olunması gerekiyor. Söylenenlerle davranışlar farklıysa ve sizin sözlerinizi değil de, davranışlarınızı tavsiye olarak kabul eden ve uygulayan bir çocuğunuz varsa bu noktada önce suçu kendinizde aramalısınız” diyerek anne ve babaların söz ve davranışlarının uyumlu olması gerektiğini ifade etti.

“KİTAP, BAL ARISI GİBİ OKUNMALI”

Bireyin gelişiminde kitabın büyük bir pay sahibi olduğunu anlatarak sözlerine devam eden yazar Maraşlı, kitap okumanın inceliklerinden ve faydalı kitap okumanın nasıl olacağından bahsetti. “Bir kitap okurken ufku geniş tutmak gerekli, kitap kurdu gibi kitabı bitirip üretmeden bırakarak değil de bal arısı gibi seçici ve üretmeye yönelik okumak daha doğru” diyen Maraşlı, okumanın düşünerek, üreterek olması gerektiğini ve dümdüz okumanın hiçbir fayda sağlamayacağını ifade etti.

Seminere katılan anne ve babalara, çocuklarına kitap okuma sevgisini nasıl aşılayacakları konusunda bilgiler de veren Maraşlı, katılımcıların konuyla ilgili merak ettiği soruları yanıtladıktan sonra seminerine son verdi. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209