Büyükşehir'den Avcılar'a 615 milyon liralık yatırım

AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Avcılar'da tamamlanan ve yapımı devam eden 615 milyon liralık projeleri basına tanıtıldı.

Büyükşehir'den Avcılar'a 615 milyon liralık yatırım

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avcılar'a toplam 615 milyon liralık yatırım gerçekleştiriyor. 



Toplantıda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Bayram Şenocak, belediyenin Ambarlı Mahallesi'nde bir süredir çalışmaları devam eden 410 milyon liralık ''İleri Biyolojik Arıtma Tesisi''ni tamamladığını belirtti. Kısa süre içinde faaliyete geçirilecek tesisin günde 400 bin metreküp atığı temizleyeceğine dikkati çeken Şenocak, tesisin Küçükçekmece Gölü ve Avcılar sahiline yeni bir çehre kazandıracağını ifade etti. 



Avcılar sahilinin tertemiz olacağını anlatan Şenocak, ''Küçükçekmece Gölü'ne dökülen Sazlıdere, Tahtakale ve Eşkinoz dereleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) dev yatırımları ile artık arıtma tesislerine yönlendirilerek deniz ve göllerimize atık su girişi engellenmiş olacak. Buna bağlı olarak yapılan tünel, kollektör ve dere ıslahı projeleri halen devam etmekte olup, yıl sonuna kadar bitmiş olacak'' dedi. 



Şenocak, Yeşilkent Mahallesi'nin içme suyu şebekesi ile ilgili İSKİ'nin tamamlanmış ve halen devam eden 205 milyon liralık yatırımlarıyla, mahallenin su sorununun çözüme kavuştuğunu dile getirdi. 



Bugün itibariyle mahalledeki 3 bin 900 binanın içme suyuna kavuştuğuna işaret eden Şenocak, şöyle devam etti: 



''Yıl sonuna kadar tamamlanacak 39 bin metrelik boru hattı projesiyle birlikte toplamda 97 bin 445 metrelik proje ile Yeşilkent Mahallesi içme suyuna kavuşmuş olacak.'' 



Bu çalışmaların yanında, Yeşilkent ve Tahtakale mahallelerindeki doğalgaz çalışmalarının sürdüğünü ve Değirmendere ile Turan Deresi'nin ıslah çalışmalarına da başlanacağını kaydeden Şenocak, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hayalleri gerçeğe dönüştürüyor. Avcılar'da 615 milyon liralık dev yatırımlara imza atıyor. Yapılan çalışmalarla Avcılar, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevreye kavuşacak'' diye konuştu. 



-Milletvekili Şükür- 



Toplantıda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de, kendisinin Avcılar'ın bulunduğu bölgeden milletvekili seçildiğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti Avcılar İlçe Teşkilatı'nın yatırımlar için önemli çaba sarf ettiğini söyledi. 



Avcılar için Ankara'da ve İstanbul'da çalışma yaptıklarını vurgulayan Şükür, ''Çok heyecan verici, çok farklı yatırımları bünyesinde barındıran bir ilçedeyiz. Çok farklı yatırımların olduğu bir sürecin içerisindeyiz. Böylesine büyük yatırımlar beni de etkilemişti. Sorumlusu olduğum Avcılar ilçesinin birçok mahallesine içme suyu şebekesinden doğalgaz hattına kadar, atıksu arıtma tesisinden altyapıya kadar birçok hizmetler yapılıyor, yapılacak. Bazı yatırımların teknik altyapıları tamamlanmış, bazılarının proje çalışmaları devam ediyor.'' dedi. 



Şükür, yatırımların kendisini çok etkilediğini kaydederek, ''Bunlar çok önemli yatırımlar. Bundan sonraki süreçte çok farklı şeyleri söyleyeceğiz. Çalışmalar yapıyoruz. Bu yapılanların Avcılar'ı çok farklı bir çehreye kavuşturacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209