"Bir Gün de Sen Engelli Ol"

Engelli öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerine kazandırılması ve diğer öğrencilerin engelli cocuklarımızla kolay empati kurabilmeleri amacıyla Fatih Belediyesi desteğiyle, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Bir Gün de Sen Engelli Ol" projesi başlatıldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve öğrenciler üzerlerine "Bir Gün de Sen Engelli Ol" yazılı tişörtler giyerek engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Fatih Eram İlköğretim Okulu’nu ziyaret ettiler.
 
Fatih Belediyesi'nin desteğiyle, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata  geçirilen "Bir Günde Sen Engelli Ol" projesinin başlangıcı dolayısıyla Fatih Atikali İlköğretim Okulu'nda bir tanıtım töreni düzenlendi. Programa Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, Fatih İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhittin Özbay, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 
Konuşmasında bu projenin özünün “Empati” olduğunu belirten Mustafa Demir, "Onların bir günde olsa yaşadıklarını anlamaya çalışıyoruz. Dünya nüfusunun yaklaşık %10’u engelli. Bu insanlar maalesef engelsizlerin kurallarıyla yaşıyorlar. Ülkemizde bu konuda son 10 yılda ciddi gelişmeler görüyoruz. Hükümetimizin özellikle başbakanımızın desteklediği kanunlarla beraber engelli vatandaşlarımıza elimizden gelen desteği gösteriyoruz. Mesela Fatih Belediyesi sınırlarında yaşayan, istisnasız tüm yürüme engelli vatandaşlarımıza akülü sandalye verdik, bir talep geldiğinde hemen yardıma koşuyoruz.  Ayrıca bu bireylerimiz özel eğitimlerle kendilerine destek verildiğinde üretime de katkı sağlayabiliyorlar, onlar toplumumuzun bir parçası. Bu projeyi çok anlamlı buluyorum, daha çok yolumuz var" dedi. Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş da konuşmasında "Hocalarımın yaptığı proje çok hayırlı bir çalışma olmuş. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır ise “Yarın herbirimizin ne olacağını bilemeyiz. Engelli vatandaşlarımızı anlamak ve onlar için neler yapabileceğimizi kendimize sormak zorundayız” şeklinde konuştu.
 
Açılış konuşmalarının ardından aralarında Mustafa Demir'in de olduğu protokol ve öğrenciler üzerlerine "Bir gün de Sen Engelli Ol" yazılı tişörtler giyerek Atikali İlköğretim Okulu'ndan, engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Fatih Meram ilköğretim Okuluna yürüdü. Öğrenciler ellerinde, "Ne oldum değil, ne olacağım demeli", "Engelliler sadaka değil, iş ve ilgi beklemektedir", "Engelsiz bir hayat istiyoruz" benzeri yazılı pankartlar taşıyarak, "Engelli olmak, engel değildir" şeklinde slogan attı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’i büyük bir sevgi ve ilgiyle karşılayan engelli çocuklar okul bahçesinde  kendi hazırladıkları bir dans gösterisi sundular. Gösteriden sonra öğrenciler Başkan Mustafa Demir ile fotoğraf çektirmek ve sohbet etmek için sıraya girdi. 
 
Fatih'te başlatılan "Bir gün de Sen Engelli Ol" projesi ile ilköğretim okullarında öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin engelli yaşıtlarının yaşadığı zorlukların ve sorunların farkına varmalarını, nasıl bir eğitim aldıklarını, atölye çalışmaları ve yaşantılarını görerek olumlu tutumlar geliştirmeleri amaçlanıyor.3 yıl sürecek olan projeyle, ilçe okullarında bulunan öğrenciler engelli öğrencilerle beraber çalışmalar gerçekleştirecek. Engelli öğrencilerle bir araya gelecek olan öğrencilere, bir günde olsa engelli yaşamdan neler anladığını, neler hissettiğini konu alan anket düzenlenecek. Engelli öğrencilerin yaptığı el işleri ürünlerin yıl sonunda yapılacak olan kermesle satılması hedefleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209