Başkan Öz Kıbrıs Cumhurbaşkanı’nı Ziyaret Etti

Avrupa Gazeteciler Derneği’nin Barış-Kardeşlik Dostluk ödülünü alan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Kıbrıs Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nu makamında ziyaret etti.

Başkan Öz Kıbrıs Cumhurbaşkanı’nı Ziyaret Etti

 Lefkoşe Selimiye Cami’nde Cuma namazını kılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz,  beraberindeki heyet ile Cumhurbaşkanı’nın Lefkoşa’daki köşküne geçti. Köşkte kabul salonunda konuklarını ağırlayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, burada başta Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz olmak üzere konuklarıyla yakından ilgilendi.  Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, beraberindeki heyeti tanıttıktan sonra yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’nın kabulüne teşekkür ederek, Kıbrıs’ta bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.  Kartal ilçesi ile ilgili bilgi sunan Başkan Öz, Kıbrıs tarihinde yer alan siyasi şahsiyetlerin çabalarını önemsediklerini belirterek; “Kıbrıs’ın bizler için ayrı bir önemi var. Bizim kuşak Kıbrıs sorununu bilen ve yaşayan bir kuşaktır. Dün de olanları anımsadığımız içinde Kıbrıs’a ilgimiz daha yüksek, Kıbrıs’ın sorunlarını aşmasında Fazıl Küçük’ün, Rauf Denktaş’ın ve bugün de Sayın Eroğlu’nun çabalarını biliyor ve destekliyoruz. Bizler sizlerin her zaman yanınızda olmaktan onur duyduk. Bundan sonra da Kıbrıs için bize düşen her görevi yerine getirme çabası içinde olacağız” dedi.

 

“Türkiye’deki Kıbrıs algısının bizlere katkısı önemlidir”

 

Kardeş belediye Kıbrıs Esentepe ile Kartal Belediyesi arasında hayata geçirilmeyi bekleyen çalışmalara da değinen Başkan Öz, Rauf Denktaş adına Kartal ve Kıbrıs Esentepe’de yapılacak anıt hakkında bilgi sundu.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kartal Belediye Başkanı ve beraberinde heyeti Kıbrıs’ta görmekten mutluluk duyduğunu belirterek “Kıbrıs ile Türkiye arasında gönül ve kardeşlik bağımız var. Kıbrıs ile ilgili kararlar, TBMM’sinden oybirliği ile geçen kararlardır. Bu nedenle Türkiye’deki Kıbrıs algısının bizlere katkısı önemli ve büyüktür. Kıbrıs’ta sorunlar bilinmektedir. Bu sorunların aşılması için çaba ve gayret içindeyiz.  Ada’da Kıbrıs Rum Kesimi’nde yaşanan sorunları izliyorsunuz. Alınan ekonomik tedbirler, yaşanan o bölgedeki sorununda göstergesidir. Tedbirler her zaman sıkıntı getirir ama zorunlu olarak belli kısıtlamalara gittiler.  Biz de ekonomik sorunları önemsiyor ve tedbirlerin bu yönde olmasına çaba gösteriyoruz. Kıbrıs sorunun her yönü ile çözümü, herkesin memnun olacağı bir sonuçla mümkündür” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başkan Öz’ün de doktor olduğuna vurgu yaparak, doktorların siyasette daha başarılı olabildiğini, halk ile her bakımdan daha iç içe bir mesleğin temsilcisi olduklarını ancak siyaset ile birlikte doktorluğun geride kaldığını ifade etti. CHP ve AKP’li meclis üyelerinin bir arada gerçekleştirdikleri ziyaretin öneminin altını çizen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, önemli olan olumlu çabalarda bir arada olabilmeyi başarmaktır” dedi. Farklı güncel konular üzerine samimi bir ortamda gerçekleşen sohbetin ardından konuklarla toplu hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı,  ziyaretin sonunda konuklarının tek tek elini sıkarak yolcu etti.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, programına beraberinde heyet ile birlikte Rauf Dentaş’ın Mezarı, İlk Kıbrıs Çıkartması’nın gerçekleştiği Özgürlük Anıtı ve Kıbrıs Şehitliğini ziyaret ederek devam etti.  Başkan Öz’ün ziyaretlerinde eşi Feray Öz, Başkan Yardımcıları Ali Rıza İkisivri, Gülseren Böyüktaş, Başkan Danışmanı Nizamettin Zorgül, Ömer Fethi Gürer, KARYAPSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, Kartal Belediyesi CHP ve AKP’li Belediye Meclis Üyeleri yer aldı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209