BARIŞ ELÇİLERİNİN İSTANBUL TURU

“Hamurumuzda barış ve kardeşlik var” sloganıyla 3. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’ne katılan 150 Afrikalı çocuk, İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını karış karış gezdiler. Barış elçileri, İstanbul’a büyük bir hayranlık duydular.

BARIŞ ELÇİLERİNİN İSTANBUL TURU
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Esenlerlerli çocuklarla birlikte kutlayan 14 Afrika ülkesinden 150 çocuk, Miniaturk ve Boğaziçi gezisinin ardından dün de tarihi Yarımada’yı gezdiler. Otobüslerle Sultanahmet Meydanı’na götürülen misafir çocuklar, Esenler Belediyesi görevlileri ve rehber öğretmenler eşliğinde önce Sultanahmet Camii’ni gezdiler. Sultanahmet Camii’nin ihtişamından oldukça etkilenen Afrikalı çocuklar daha sonra Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı ve Gülhane Parkı’nda gezilerine devam ettiler. Gezdikleri mekanlarda bol bol fotoğraf ve kamera çekip İstanbul turlarını ölümsüzleştiren Afrikalı çocuklar, zaman zaman kendilerini görüntülemek isteyen İstanbullara da poz verdiler.

İSTANBUL’U ÖZLEYECEĞİZ

3. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında İstanbul’da kaldıkları yaklaşık bir hafta boyunca tarihi şehrin bir çok tarihi, kültürel ve turistik mekanını gezme imkanı bulduklarını söyleyen sıcak kıtanın sıcak çocukları, “Bu ülkenin insanları gibi toprakları da çok samimi ve içten. Bu festivali ve İstanbul’u hiç unutamayacağız. Kendimizi evimizde gibi hissettik” dediler.

Fırsat olursa İstanbul’a bir daha gelmek istediklerini belirten Cezayir, Etiyopya, Gabon, Gambia, Gine, Güney Afrika, Mısır, Nijer, Senegal, Somali, Sudan, Tanzanya ve Moritanyalı çocuklar, “Bize bu imkânı sağlayan Esenler Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. İstanbul hayal edemediğimiz kadar güzelmiş. Büyüğünden küçüğüne herkes bize çok iyi davrandı, bize sarılıp hatıra fotoğrafı çektirdiler. İstanbul’u hiç unutmayacağız ve çok özleyeceğiz” şeklinde duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209