BAKIRKÖY’DE TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK SAĞLIK KURULUŞU

BAKIRKÖY’DE TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK SAĞLIK KURULUŞU: TIP MERKEZİ BAKIRKÖY BELEDİYESİ TIP MERKEZİNDE 13 DALDA UZMAN HEKİM VAR

BAKIRKÖY’DE TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK SAĞLIK KURULUŞU
Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in 2004 yılında Bakırköy Belediye Başkanlığına seçilmesiyle beraber Bakırköy’de sağlık alanında yapılan çalışmalar artarak devam ediyor.

“Daha Sağlıklı Bakırköy” parolasıyla hareket eden Bakırköy Belediyesi, Yenimahalle Kennedy Caddesi üzerinde bulunan Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi’nde Bakırköylülere 13 dalda ücretsiz sağlık hizmeti ( SGK katılım payı 5 TL, reçete ücreti 3 TL hariç) veriyor.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, 2004 yılından itibaren Bakırköy’deki değişik mahallelerde bulunan sağlık birimleri sayısını 4’e çıkarttıklarını, yardımcı sağlık birimi, 24 saat ücretsiz acil sağlık hizmeti, halk eczanesi, sağlıklı yaşam merkezi, çocuk ağız ve diş sağlığı hizmetlerini başlattıklarını belirterek,” Bakırköylü yurttaşlarımızın sağlığını çok önemsiyoruz. Daha önce hizmete açtığımız değişik sağlık hizmet   birimlerinin yanında Yenimahalle Kennedy Caddesi üzerinde bulunan sağlık merkezimizi de tıp merkezi statüsü kazandırdık ve tıp merkezinde 13 dalda uzman hekim tarafından muayene ve tedavi hizmeti veriyoruz.

Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Tıp  Merkezi bünyesinde, Bakırköy’de ikamet eden BAKKART sahiplerine  yönelik, 13 dalda uzman hekim tarafından;  iç hastalıkları, kadın doğum, genel cerrahi, nöroloji, üroloji, ortopedi ve travmatoloji, çocuk hastalıkları, göğüs hastalıkları, kulak -burun -boğaz , psikiyatri,göz hastalıkları , cilt hastalıkları ve aile hekimliği  alanlarında poliklinik hizmeti verilmektedir. Tıp  Merkezinde; 1 Psikolog, 1 Sosyolog ve 13 Hemşire sağlık hizmetlerine destek vermektedir. Ayrıca Tıp Merkezimiz bünyesindeki halk sağlığı laboratuvarında  ücretsiz; biyokimya, mikrobiyoloji ve patoloji laboratuvar hizmetleri, görüntüleme hizmetleri kapsamında röntgen, mamografi, ultrasonografi, gastroskopi, kemik yoğunluğu ölçüm hizmetleri sunulmaktadır.”dedi.

Belediye Başkanı Ünal Erzen, Bakırköylülerin 414 97 00(Dahili 8020) numaralı telefondan bilgi ve randevu alabileceklerini söyledi.

Başkan Ünal Erzen ayrıca sosyal güvencesi olmayan BAKKART sahiplerine de  tedavi maliyeti yüksek hastalıklar ve işlemler (cerrahi operasyonlar, kanser tedavileri v.b.) ile karşı karşıya kaldıklarında, Anadolu Vakfı Hastanesi desteği ile sağlanan işbirliği çerçevesinde ücretsiz tedavi olanağı sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bunların dışında cenaze hizmetleri,denetim-portör hizmeti, Şefkat Huzurevi ve veterinerlik ve ilaçlama  hizmetleri de vermeye devam ediyor.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209