Bahar coşkusu: NEVRUZ

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı Sultangazi’de coşkuyla kutlandı. Sultangazi Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen etkinliklerde barış ve kardeşlik mesajları verildi.

Bahar coşkusu: NEVRUZ
HABERİN GALERİSİ
Sultangazi Bahar Coşkusu

Sultangazi Bahar Coşkusu

 Sultangazi Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla Nevruz Bayramı kutlandı. Habibler Nurettin Uzun İlköğretim Okulu’nda yapılan programa İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı’nı kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Kına, “Yeni bir bahara yolcuğun başlangıcı olan Nevruz Bayramı ile önümüzdeki günlerin insanlık için bolluk ve bereket olmasını diliyoruz”  dedi.

 Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da Nevruz’un neşe, huzur ve baharı müjdelediğini söyledi. Birçok ülkede de Nevruz Bayramı’nın coşkuyla kutlandığına işaret eden Başkan Altunay, “Toprağın uyanışı, baharın müjdeleyici anlamına gelen Nevruz herkes için neşe kaynağı.

Nevruz bayram sevincini yaşarken, bize yakışan barışın evrensel dilini yüceltmektir” dedi.

 Halk oyunları gösterileri ile devam eden programda protokol üyeleri, Nevruz Bayramı’nın simgelerinden olan demiri dövüp; yumurta tokuşturduktan sonra ateş üstünden de atladı. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209