ANADOLU SOKAĞI'NDA TRABZON LEZZETİ

Esenler Belediyesi Ramazan etkinlikleri alanında kurulu bulunan 'Anadolu Sokağı'ndaki yöre derneklerinden Esenler Trabzonlular Derneği, yöresel lezzetleriyle TBMM Başkan Vekili Bahçekapılı ve diğer misafirlerini ağırladı.

ANADOLU SOKAĞI'NDA TRABZON LEZZETİ

 Esenler Belediyesi, Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlediği Ramazan etkinlikleri, yoğun katılımla gerçekleşmeye devam ediyor. Etkinlik alanına kurulan 'Anadolu Sokağı', en çok ilgi çeken alanlardan bir tanesi oldu. Her gün binlerce kişiyi ağırlayan 'Anadolu Sokağı', Bahçelievler Belediye Başkanı  Osman Develioğlu ve TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı'yı da misafir etti. Her gece farklı bir yöre derneğinde yapılan "Sahur Yemeleri", önceki gece de Esenler Trabzonlular Derneği’nde gerçekleştirildi.

ESENLER'DE RAMAZAN AYRI BİR GÜZEL

Her gün ve gece olduğu gibi Esenler’de Ramazan’ın farklı yaşandığını ifade eden AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan yaptığı kısa konuşmasında, “Esenler’de her iftar ve sahur çok güzel geçiyor. Esenler’le Ramazan ayrı bir güzelleşiyor. Çünkü 7 bölgeden, 81 ilden kardeşlerimiz var burada” dedi.

GÖKSU BİRLİKTELİĞİ SAHİPLENMİŞ

Ramazanların her yıl bereket ve huzur içinde geçmesi dileğinde bulunan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise, “Ramazan’ın şuurunu idrak etmek, bereketinden feyiz almak Ramazanın gereği olan orucu tutmak kadar önemlidir. Burada Sayın Göksu başkanımız çok güzel bir etkinlik alanı kurarak bu berekete, bu birlikteliğe sahip çıkmış. Sayın başkanın sahiplendiği değer ve bereketi Esenler’deki STK ve derneklerin de sahiplenmesi, yaşadığımız şu güzel anı ve duyguyu ortaya çıkaran en büyük etken” dedi.

ÇALIŞMAKTAN YORULMUYORUZ

Konuşmasına “Toplumun güzelliği, bu toprağın insanları ile yaşıyor” diyerek başlayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise yaptığı konuşmasında Trabzonluların tam bir sivil toplum ruhu taşıdıklarını ifade etti. Esenler’deki Trabzonluların ilçe için önemli faaliyet ve projelere imza attığını söyleyen Göksu “ Esenler’de dernekler ve STK’lar arasında ilk kütüphane projesine Trabzonlular öncü oldu. Esenler’de herşey değişime tabi tutulacaksa, şehrin heyecanına heyecan, bereketine bereket katılacaksa sizlerle ortak adım atmaya ihtiyacımız var. Biz sizin için çalışıyoruz. Çalışıyoruz ve hiç yorulmuyoruz çalışmaktan. İnşallah Ramazan’ın bereketi dostluğumuzu, kardeşliğimizi ve hanelerimizi ve Esenlerimizi bereketlendirir" dedi.

BİRLİĞİMİZ VE BERABERLİĞİMİZ BOZULMASIN

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı da, Esenler'de Trabzonlu hemşerileriyle buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, "Trabzonlu hemşerilerimiz ile bir araya gelmeye çalışıyorum. İki gündür sizle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Birliğimiz ve beraberliğimiz hiç bozulmasın" diye konuştu.

Programda Trabzon yöresine ait folklor oyunları sergilenirken, Esenler Trabzonlular Derneği misafirlerine Sarı Çörek, Lahana Sarması, Mısır Ekmeği, Kuymak gibi yöresel lezzetleri ikram etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209