Afrikalı çocuklar Esenler’de

“ Hamurumuzda barış ve kardeşlik var” sloganıyla düzenlenen 3. Uluslar arası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Afrika’dan İstanbul’a gelen çocuklar, Esenler’e hayran kaldı.

Afrikalı çocuklar Esenler’de

 Esenler Belediyesi’nce düzenlenen 3. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Afrika’nın değişik 14 ülkesinden yüzlerce çocuk, İstanbul’a geldi.

Esenler Belediyesine ait servislerle Atatürk Havalimanı’ndan alındıktan sonra Esenler’in yolunu tutan çocukların ilk durağı ise; Esenler Kültür Merkezi oldu. Kültür Merkezi’nde rehber öğretmenleriyle birlikte hep birlikte yemek yiyen çocuklar samimi bir ortamda birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldular.

Yemeklerini yedikten sonra Kültür Merkezi’nin bahçesini gezen ve çocuk parkında oyunlar oynayan çocuklar,  hep birlikte keyifli vakit geçirdiler. Çocukların kimisi salıncaklarda sallanırken; kimisi de kaydıraklardan kayarak gönüllerince eğlendiler. Çocuklar, rengârenk lalelerle donatılan Kültür Merkezi’nin bahçesinde hatıra fotoğrafları da çektirmeyi ihmal etmedi.

ONLAR DÖRTYOL’A DÖRTYOL ONLARA HAYRAN

Kültür Merkezi’nin ardından Esenler’in merkezi olan Dörtyol Meydanı’na götürülen çocuklar, rengârenk çiçeklerle donatılan ve trafikten arındırılan Davutpaşa Caddesi’ni merak dolu bakışlarla gezdiler. Çok sayıda alışveriş mağazasının yer aldığı Davutpaşa Caddesi’nde alışveriş yaparak vakit geçiren çocuklar,  insanların kendilerine olan ilgi ve alakalarından da memnun kaldılar.

Geleneksel kıyafetleriyle Dörtyol Meydanı ve Davutpaşa Caddesi’ni karış karış gezen çocuklar, Esenlerlilerin de dikkatini çekti.  Vatandaşların bazıları cep telefonlarıyla Afrikalı çocukların fotoğraflarını çekerken; bazıları da çocuklarla sohbet etti.

LİDERLERE EKMEK GÖNDERECEKLER

Bu yıl “Hamurumuzda barış ve kardeşlik var” konseptiyle düzenlenen 3. Uluslar arası Barış Ekmeği Festivali kapsamında; Cezayir, Etiyopya, Gabon, Gambia, Gine, Güney Afrika, Mısır, Nijer, Senegal, Somali, Sudan, Tanzanya ve Moritanya’dan gelen çocuklar, 22 Nisan Pazar günü saat 14.00’de Esenler Dörtyol Meydanı’nda, Esenler’deki kardeşleriyle birlikte kendi ülkelerinden getirdikleri unları mayalayıp dünyanın barışa doyması için ekmek yapıp dünya liderlerine gönderecekler. 

MİNİATÜRK VE BOĞAZİÇİ’Nİ GEZECEKLER

Kuraklık ve yokluklarla mücadele eden Afrika ülkelerinin çocukları, “Hamurumuzda barış ve kardeşlik var” konseptiyle düzenlenen 3. Uluslar arası Barış Ekmeği Festivali kapsamında; 20 Nisan 2012 Cuma günü öğleden önce Miniatürk’ü gezecekler, öğleden sonra da Boğaziçi turu yapıp, İstanbul’un incisinden İstanbul’u seyredecekler.  

Dört gün sürecek olan Festival boyunca çocuklar, “barış” temalı birçok etkinliğe imza atacaklar. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209