7 KAZAN, TEK SOFRA

Türkiye’nin 7 bölgesinden, 81 ile has damak tatlarının bir araya geldiği Türkiye İftarı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun ev sahipliğinde Başbakan Yardımcı Bekir Bozdağ’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

7 KAZAN, TEK SOFRA
HABERİN GALERİSİ
7 KAZAN, TEK SOFRA

7 KAZAN, TEK SOFRA

 Türkiye’nin Kardeşlik Aşı Esenler’de pişirildi. Ramazan ayının manevi iklimine uygun etkinlikler gerçekleştiren Esenler Belediyesi, Türkiye’nin 7 bölgesinden, 81 ile has damak tatlarının yer aldığı dev bir iftar sofrasına ev sahipliği yaptı.

Esenler Dörtyol Meydanı’ndaki Anadolu Sokağı’nda gerçekleşen iftar programına; Başbakan Yardımcı Bekir Bozdağ, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Akgün, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, ilçedeki mahalli derneklerin üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye’nin dört bir yanındaki renklerine sahne olan iftar programında; Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hakkâri’ye, Artvin’den Antalya’ya kadar ülkemizin değişik coğrafyalarından mahalli dernekler, hep birlikte büyük yemek kazanlarında ve tezgâhlarda cağ kebabından erişteye, mantıdan köfteye, keşkekten tantuniye kadar ülkemizin tüm bölgelerine özgü yemekler hazırladılar. Ayrıca sokakta stant açan mahalli dernekler de, kendi yörelerine has damak tatlarını iftar sofrasına sundular. Renkli görüntülerin yaşandığı programda iftar sofrasında mahalli dernekleri yemeklerini pişirdikleri tezgahlarda ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat’ın meşhur testi kebabını da kırdı.

AYNI ACIYLA ACILANDIĞIMIZDA ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIZ

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte hep birlikte oruçların açılmasının ardından protokol konuşmalarıyla devam eden programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “İstedik ki geçen sene Sayın Bakanımızla birlikte başlattığımız olduğumuz, gerçekten Türkiye’nin bütün yemek tatlarının birbirine karıştığı, bir kardeşlik iklimi içinde bir iftar sofrasında birlikte buluşalım. Yani tabiri caizse, Türkiye’nin bütün renklerini, bütün tatlarını tek sofrada buluşturalım. Gönül gönüle, eksiklerimizle beraber iftarımızı yapalım ve ramazanın bereketini, ramazanın heyecanını, ramazanın kıvamını birlikte yaşayalım” dedi.

“Bizler bugün aslında derneklerimizin misafirleriyiz” diyen Göksu, bu geleneği devam ettireceklerini vurgulayarak,  sözlerine şöyle devam etti:

“Her yörenin farklı yemeğini bugün burada gördük. Gerçekten yemeklerimiz kadar milletimizin kardeşliğinin de bereketli olmasını diliyorum. Ben inanıyorum ve inanıyorum ki biz bir ve beraber olduğumuzda, aynı acıyla acılandığımızda, aynı tatlıyla tatlandığımızda, aynı tebessümle tebessümlendiğimizde her zamankinden çok daha iyi olacağız. Hepimizin derdini kendi derdiniz, birimizin derdini kendi derdimiz olarak gördüğümüzde bileceğiz ki her zamankinden çok daha iyi olacağız.”

ESENLER’DE RAMAZAN ÇOK FARKLI

Göksu’nun ardından konuşan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ise; 
“ Esenlerimizde ramazan çok farklı, çok güzel yaşanıyor. Her akşam değişik mahallerimizde sokak iftarlarına imza atılırken, bugün de Başbakan Yardımcımızın şeref vermesiyle Türkiye iftarını Esenler’in meydanında hep birlikte gerçekleştirdik” dedi. Özkan, programı düzenleyen Esenler Belediye Başkanı Göksu ve ekibine teşekkür etti.

Özkan’dan sonra konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da çok anlamlı bir iftarda beraber olduklarını belirtti. Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu söyleyen Madenoğlu, Anadolunun bütün yemeklerini ikram etmek suretiyle hazırlayan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine de teşekkür etti.

BOZDAĞ: “DİĞER BELEDİYELERE TAVSİYE EDİYORUM”

Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise; “Ramazan ayı 11 ayın sultanı. Kur’anı ayı, Rahmetin ayı, bereketin ayı, dayanışmanın ve paylaşmanın ayıdır. Her zamanki paylaşmanın ve dayanışmanın olduğu, bereketin olduğu zaman diliminde yaşıyoruz. Ben bu vesileyle bu ayı dolu dolu geçiren bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum” dedi.

Dünyanın her yerinde Ramazan ayının Türkiye’deki gibi güzel geçmediğine dikkat çeken Bozdağ, Suriye’de yaşanan olaylara hatırlatarak,  başka yerlere Ramazanın huzur, barış ve  kardeşlik içinde yaşanamadığını söyledi.

Esenlerlilerin oldukça şanslı olduğunu belirten Bozdağ, “Yapılan anketlere bakıldığında Türkiye’nin en başarılı Belediye Başkanların sıralamasında en başta gelen Belediye Başkanı Esenler’in başarılı belediye başkanı Tevfik bey kardeşimizidir. Ben değerli başkanımı tebrik ediyorum, kutluyorum. Esenlerle böyle bir bütünleşmeyi sağladığı için, Esenlerle böyle bir kaynaşmayı temin ettiği için, Esenlerin alt yapı, üst yapısıyla, şehircilik ve belediyecilik hizmetleriyle daha ileri noktalara taşıma konusunda başarılı projeleri hayata geçirdiği içini kendisini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu. Bozdağ, konuşmasına şöyle tamamladı:

“ Esenler’in şöyle bir özelliği de var: Türkiye’de adı duyulmadık projeleri Esenler Belediyesinin uyguladığını görüyoruz. Gerçekten Herkesin alkışladığı bir projenin Esenler’in beyinleri tarafından üretildiğini görüyoruz. Pek çok proje var. İşte bugün de iftar projesi de onlardan bir tanesi. Türkiye’nin dört bir yanından Esenler’i yurt edinmiş insanlarımızın hepsini bir araya getiren, onların mutfak kültürlerini bir arada aynı iftar sofrasında buluşturan, birleştiren, kaynaştıran bir proje. Bu da ilk defa Esenler’de uygulanan bir proje. Bunu ben diğer belediyelere de tavsiye ediyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmek, kaynaşmamızı temin etmek için bunun son derece önemli olduğunu da buradan bir kez daha ifade etmek isterim.”

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209