30 Ağustos’ta Anlamlı Açılış

Mamak’ın geleceği için yapılan dev yatırımları birer birer tamamlayarak faaliyete geçiren Mamak Belediyesi, yeni bir yatırımın açılışını yapmak için gün sayıyor.

30 Ağustos’ta Anlamlı Açılış
 30 Ağustos’ta Anlamlı Açılış

Mamak’ın geleceği için yapılan dev yatırımları birer birer tamamlayarak faaliyete geçiren Mamak Belediyesi, yeni bir yatırımın açılışını yapmak için gün sayıyor. Mamak Belediyesi tarafından Samsun yolu üzerinde yapılan ve ismi gibi daha şimdiden anıtlaşan yatırım ‘Anıt Bayrak Parkı’ tamamlandı. Başkent’te en fazla Türk Bayrağı’nı bir araya getiren projenin açılış tarihide son derece anlamlı. 5 bin metre kare alan üzerine yapılan Anıt Bayrak Parkı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gerçekleşecek görkemli bir törenle açılacak. Zafer Bayramı’nda açılışı yapılacak projede kule bayrak dahil toplam otuz sekiz adet bayrak bulunuyor.

Ankara’ya Gelenleri Karşılıyor

Anıt Bayrak Samsun yolu üzerinden Başkent’e giriş yapan vatandaşları karşılıyor. Mamak’ta hayata geçirilen yatırımlarla birlikte birçok ilke imza attıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Anıt Bayrak Parkı, şanlı bayrağımızın şanına yakışır bir proje oldu. Proje içerisinde yer alan 37 adet bayrak sayısını İstiklal Marşı’nın onuncu kıtasında yer alan; ‘Dalgalan Sende Şafaklar Gibi Ey Nazlı Hilal’ mısralarındaki harf sayısınca belirledik” dedi. Proje içerisinde yer alan en büyük bayrak ise 40 metre yüksekliğinde bir kule direk üzerinde yapıldı. 5x10 metre ebatlarında Türk Bayrağı sayesinde bu proje Başkent’in en büyük Türk bayraklarından da birine ev sahipliği yapacak.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209