BAKIRKÖY’DE CEMEVLERİ İBADETHANE OLDU

.

BAKIRKÖY’DE  CEMEVLERİ  İBADETHANE  OLDU
 Bakırköy Belediyesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları doğrultusunda cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesi ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanmasını oy birliğiyle kabul etti.

Bakırköy Belediye Meclisi, Şubat ayı ilk toplantısında CHP grubunun plan notlarında dini tesis gösterilen “Cami ve Kilise” sözcüğünün yanına “Havra, Sinagog, Şapel, Mescit ve Cemevi” ibarelerinin eklenmesi önergesini görüşmüş, konuyu İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Hukuk Komisyonu’na havale etmişti. Ortak bir rapor hazırlayan komisyonlar, Cemevleri’ne ibadethane statüsü tanınmasını uygun gördü. Belediye Meclisine sunulan rapor, oybirliğiyle  karara bağlandı.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu alınan kararın din özgürlüğü açısından önemine vurgu yaparak şu açıklamayı yaptı: Belediye Meclisimizin oy birliği ile aldığı cemevleri,havra,sinagog,şapel ve mescitlerin  de ibadethane kabul edilmesi kararı din özgürlüğü açısından çok önemli bir adımdır. Tüm etnik kökenden yurttaşın huzur içinde yaşadığı , kelimenin tam anlamıyla  mozaik olan Bakırköy’ümüzde alınan bu kararın diğer belediyelere de örnek olmasını diliyorum.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209