Sivil Haber
2012-01-05 13:43:53

SEVDİKLERİNİZİ DÜŞÜNMENİN FARKLI BİR YOLU...

Hülya DEMİREL

05 Ocak 2012, 13:43

 Sevdiklerinizi veya sevildiğiniz kişiler tarafından mutlu olmak ne kadar güzel bir duygu değil mi? Bu duyguyu yaşatmanın birkaç yöntemi var tabii. Ben bu günkü yazımda sizlere en sevilen ve mutlu olunan yöntemi hatırlatacağım ne mi tabii ki ARMAĞAN almak. Kim hediye almaktan veya vermekten hoşlanmaz ki!
Armağan beni düşünmüş, hatırlamış, önemsemiş hissini veren aynı zamanda anılarla kalıcılık sağlayan ifade şeklinden bir tanesidir. Armağan almanın temelinde sevgi yatar. İnsanlar için armağanlar duygusal değer taşır, mutlaka içinde bir anı vardır. Hediye edilen her ne ise ona bakıldığı zaman o güne geri dönersiniz ve o anı tekrar yaşayıp mutlu olursunuz. Alınan hediyenin maddi boyutu önemli olmamalıdır. Şahsen manevi değeri büyük olan hediyeler daha kıymetli ve kalıcıdır. Örneğin çocuğumuzun o minicik elleriyle bizim için çizmiş olduğu bir resim, ya da babalar gününde ezberlediği bir şiir, paranın satın alamayacağı emek. Sevdiğimiz bir arkadaşımızın yıllar önce bize aldığı bir hediyeye baktığımızda hissettiğimiz duygular ya da kendi emeğiyle yapılmış bir şey. Sevgilimizin bize armağan ettiği bir şarkı bile olabilir. Ben bana hediye edilen en ufak kâğıt parçasını bile saklamayı çok severim, onlara baktığımda o kişi ile aramda geçen diyalog her ne ise ya da bir anısı varsa gözümün önünden gelir geçer o günü tekrar yaşarım ve nedense o armağan bana güç verir. Özel günler haricinde alınan hediyeler daha kıymetlidir çünkü herhangi bir mecburiyet yoktur içinizden gelerek aldığınız sevginizi dile getirdiğiniz bir semboldür. 
Bazen insan gezerken bir şey görür ve bir sevdiği aklına gelir gördüğünü hemen alıp o kişiye hediye etmek ister. Eminim bunu çok yaşamışınızdır. Hediye vermenin en güzel yanlarından biri de birilerini mutlu etmek, aslında bunu yaparken kendinizin de ne kadar mutlu olduğunu fark etmişsinizdir bu duyguyu yaşamak ve yaşatmak insana nedense çok büyük haz verir. SEVDİKLERİMİZE zaman zaman hediye alıp onlarla mutlu olmayı, anılarımıza yeni anılar katmayı unutmayalım bunu çok sık yapmasak da arada bir yapmanızı tavsiye edebilirim. Haydi, şimdi ilk aklınıza gelen kişiye hediye alın ve onu her daim sevdiğinizi düşündüğünüzü hatırlatın.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.