Sivil Haber
2012-01-02 13:43:00

Öğretmenim Öğretmenim...

Hülya DEMİREL

02 Ocak 2012, 13:43

 Öğretmenim Öğretmenim... 24/11/2011
Öğretmenler günün kutlu olsun ilk öğretmenim ANNEM! Ve tüm öğretmenlerim!
Öğretmenim seni ben pek çok pek çok severim. Sen bir ana, sen bir baba, her şey oldun bana diye devam eder bu şarkı… Aslında ilk öğretmenlerimiz annelerimizdir. İlk önce onların öğretmenler gününü kutlamalıyız. 
Öğretmenler günün kutlu olsun ilk öğretmenim ANNEM! Ve tüm öğretmenlerim!
Dış dünyaya kapımızı ilk aralayan mihenk taşlardan bir tanesidir öğretmenlerimizdir. Aslında; çok sorumlulukları olan, ağır bir meslek ifa etmektedir öğretmenlerimiz. Annelerimizden sonra hayata farklı bir pencereden bakmamıza yardımcı olurlar, O küçücük dünyamızdan çıkıp hayatı keşfetmeyi, sevmeyi, öğrenmeyi, öğretmeyi, dimdik ayakta durmayı, hayatı paylaşmayı, güvenmeyi ve kendimizi ifade etmeyi öğretirler bizlere. Herkesin o minik dünyasında kendine göre izler bırakırlar...
Mesela; benim ilkokul öğretmenim aklıma gelince şık giyinmek, bakımlı olmak gelir gözümün önüne. Ortaokul denince fen bilgisi öğretmenimizin hayatımıza en güzel armağanı ise; bana ve birçok arkadaşıma kazandırdığı kitap okuma alışkanlığı geliyor. Matematik dersini öğretmenim sayesinde sevmiştim. Lisede Milli Güvenlik dersi hocamız bize, hayatta üç önemli şey vardır bunu sakın unutmayın derdi; sevgi, saygı, mesafe... Bu üç şeyin hayatıma getirisinin önemini yaşadıkça her geçen gün daha iyi anladım. Ve bende çocuklarıma öğretmeye çalıştım. Ortaokuldan sonra okulu bırakmayı düşünmüştüm. Bir yıl ara verdim, kuran kursuna gittim orada ki öğretmenlerimden birisi de bizlerin okuması gerektiğini. Allah c.c.bile Cebrail (a.s.) aracılığıyla Peygamber Efendim iz’e ilk olarak OKU emrini vermiştir derdi. Bize, bir harf öğreten öğretmenlerimizin değeri mutlaka paha biçilemez, onları her daim sevgiyle hatırlamakla kalmayalım. Onlara bunu yaşatalım ve hissettirelim ki yarınımızın umut dolu, sevgiyle beslenmiş, barış içinde dünyamız dönmeye devam etsin. 
Öğretmeyi ve eğitmeyi seven, insana ve insanlığa en güzel katkıyı sağlayan tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyor huzurlarında saygıyla eğiliyorum....
YORUMLAR
Tugba 24-11-2011, 14:14:34
Bu acıdan hıc dusunmemistim. Annelerimiz ilk ögretmenlerimiz, bizlere bunuda hatırlattığınız icin cok tesekkur ederiz. İnsanoglu hayatı boyunca ögrenime devam ediyor ve ölene kadar hayatından bır cok ogretmen gecıyor bende bu vesileyle hayatımızdakı butun oğretmenlerın ve tabıkı sızınde ögretmenler gununuzu kutluyorum.
 
Sena 26-11-2011, 13:25:14
kesinlikle çok doğru.. sende benim ilk ve en gözde öğretmenimsin.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.