Sivil Haber
2012-03-09 11:53:55

BULUTLAR VE İNSANLAR

Hülya DEMİREL

09 Mart 2012, 11:53


Bugün uçakla giderken bulutları seyrediyordum, ne kadar saf ve temiz görünüyorlardı. Bana hayal kurmayı hatırlattı ve aralarında ilginç bir bağ kurdum.

İnsanların da kurduğu hayaller bulutlar kadar saf ve temiz değil mi? Ama o bulutlarda da neler neler saklı... Doğanın da bulutlardan gerçekleştirmesini istediği hayalleri var.

Nasıl bulutlardan düşen her yağmur damlasına, kar tanelerine hatta esen rüzgârlara insanların ve doğanın görevlerini yerine getirmesi için ihtiyacı varsa, insanların da hayal kurmaya ihtiyacı vardır. Düşünün kurulan hayaller de farklı şekillerde gerçekleşmiyor mu?
Bazıları fırtınalar koptuktan sonra gerçekleşiyor, bazen de kurulan hayaller de öyle sert rüzgârlar esiyor ki ha yellerinizi alıp götürüyor, bazense bembeyaz yağan kar taneleri gibi gerçekleşmiyor mu? Gökyüzündeki bulutlar ne kadar elle tutulamaz ama gözle görülebilirse ve gerçek ise hayal kurmak da elle tutulamaz ama gerçekleştirilebilir.

Bulutlar doğanın hayallerini gerçekleştirdiği zaman doğa nasıl verimini canlılığını koruyorsa ve yine insanların hayatlarını, umutlarını gerçekleştiriyorsa, İnsanların kurdukları hayaller de ileriye dönük hayatımızdaki umutları, heyecanları canlı tutmaya yarar.

Gerçekleşmeyen hayallerimiz de olabilir ama tekrar tekrar hayal kurmayı denemeliyiz ama önce kurduğumuz bir hayal olmalı, ikinci aşamada hayallerimizi resmetmeliyiz ve sonra ne gerekiyorsa onun için savaşmalıyız...

Şimdi siz okurlarımdan bir ricam var benim için değil ama kendiniz için yapmanızı tavsiye ediyorum. Mümkünse başınızı kaldırıp gökyüzüne o bembeyaz bulutlara bakın ve olumlu bir düşünce yapısı ile gerçekleşmesini istediğiniz hayallerinizi düşünün ve ne yapılması gerekiyorsa resmedin. Olması için elinizden geleni yapmaya çalışın. Kurduğunuz hayaliniz gerçekleşmedi mi? Demek ki sizin için hayırlı değilmiş üzülmeyin, umudunuzu yitirmeyin! Yeniden tekrar tekrar deneyin kendinizi mutlu edin yarına yeniden umut dolu bakın... Gökyüzü nasıl bulutlardan vazgeçmiyorsa siz de hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin...

Sağlıcakla kalın...
08.03.2012

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.