FATİH’İN SPOR YAPMA ÇABASI (2)

 Fatih’teki spor tesisleri ve kullanma ile alakalı tespitlere devam etmeye çalışalım. Eminönü bölgesi ile alakalı Cundi Halı Sahası’nın yine Fatih Belediyesi’ne ait Halktaş tarafından işletildiği ve spor kulüpleri kullanımı ile yardımcı olduğunu biliyoruz. Bölgemizde bulunan okullarda yine belediyemizin katkıları ile yapılan kapalı spor salonlarının kullandırılması ile alakalı sorunlar yaşadığı bir gerçek. Sorunları tespit ederek göz ardı edilmemesi gereken tespitler yapmamız gerekiyor.

1.Spor kulübü yöneticilerinin bakış açısı

2.Siyasetin spora hizmetteki ulaşımı

3.Sporcunun hizmet alırken katkısı

4.Tesislerin hizmete katılırken yönetim zafiyeti

1.SPOR KULÜBÜ YÖNETİCİLERİNİN BAKIŞ AÇISI : Amatör spor kulüplerinin yöneticileri o bölgede yetişmiş,kulübünde spor yapmış daha sonra yöneticiliği görev edinmiş ya da oraya sahip çık denilerek getirilmiş kişilerden oluşuyor.Sporun ana fikri çok da özümsenmeden rekabetin dayanılmaz çekiciliği onları cezp etmiştir.

2.SİYASETİN SPORA HİZMETTEKİ ULAŞIMI : Yerel yönetimlerin spora bütçe ayırma zorunluluğu bu Sivil Toplum Kuruluşları’nın cazibesini arttırırken proje üretmeyen kulüplerin hayatlarını devam ettirmek adına yaptıkları görevlerde sıkıntılarını siyasetin çözmesini beklerken siyasetçinin gösterdiği yol yerine kendi bildiklerini hayata geçirirken topal kalmakta çözüm adına üretimde anlaşma sağlamakta sıkıntılar yaşıyor.Spor Komisyonu,Amatör Birlik yönetimi,spor kulübü yöneticileri bir araya gelmekte zorluk yaşıyor ya da bu birlikteliği sağlayacak kişilerde problem var.

3.SPORCUNUN HİZMET ALIRKEN KATKISI : Sporcu hizmet aldığı yerin kıymetini bilmekte sıkıntı yaşıyor.Sadece bireysel tatmin ve rekabeti yaşamak için bu kurumlara gidiyor.Eğitileceği branşın kendi dünyasındaki yerini anlamakta zorluk çektiğinden yardımcı faktörlerden de faydalanmak işine gelmiyor.

4.TESİSLERİN HİZMETE KATILIRKEN YÖNETİM ZAFİYETİ : Bölgemizde bahsettiğim tesislerin hizmet verirken paylaşımı ve verimli kullandırılması yönetim kademesindekilerin çabası yetmiyor ve yanlış yönlendirme sebebiyle paylaşım sıkıntısı yaşıyor.

Bölgemizde 42 futbol,1 basketbol,1 izcilik,1 özürlüler spor kulübü,1 güreş,bayan futbol,bayan voleybol,erkek voleybol takımları ile mücadele eden spor kulüplerimiz var.Bütün bu faaliyetlerde ortak çalışma sporcu takası yeteneğin yerinde değerlendirilmesi adın bir araya yetirilme sıkıntısı yaşanıyor.

Kim yapacak bütün bu çalışmaları tabi ki yine bölgemizde bu sorumluluğu taşıyan spor apoleti taşıyacak komisyon veya sorumluluk sahibi şahıslar.Buradan bu çağrıyı yapıyorum.Sporun anlaşmazlığı olmaz.Bir araya geldiğimizde çözüm üretmek adına verilecek katkının rengi olmaz.Sporu ve sporcuyu düşünüyorsak daha çok çalışarak ya da çalışmak isteyenlerin önünü açarak hizmet etmeliyiz.Söylemlerde art niyet aramadan,çözümü sulandırmadan katkı vererek fikri desteklemeliyiz.

Spor ruhunun hakim olduğu dönemleri yaşamak temennisiyle kalın sağlıcakla.

YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209