ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ YENİLENEREK HİZMETE AÇILDI

Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi (Çocuk Üniversitesi) Koordinatörlüğü, Ankara Kalkınma Ajansının desteğiyle yenilenerek, hizmete açıldı.

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ YENİLENEREK HİZMETE AÇILDI
Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi- Çocuk Üniversitesi Koordinatörlüğü farklı yaş gruplarındaki çocuklarla farklı birikimlere sahip bilim insanlarını buluşturmak, kişilerin bilime olan ilgi ve meraklarını artırmak ve farkındalık oluşturmak, çocukların; üniversiteyi tanımalarını, bilim ve sanatın eğlenceli yüzüyle tanışmalarını sağlamak ve üniversitenin toplumla bağlarını güçlendirmek amacıyla kurulan Çocuk Bilim Merkezi yenilenerek hizmete açıldı

Rektör Erkan İbiş : Çocuklar doğadan uzak bilgisayar alemine hapsolmuş durumda

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, açılışta yaptığı konuşmada, çocukların kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak çocukların özgür düşünme, kendilerini ifade edebilme, muhakeme, araştırma, sorgulama yeteneklerinin gelişmesi gerektiğini belirtti. Rektör İBİŞ "Çocuklar günümüzde doğadan uzak, bilgisayar alemine hapsolmuş durumda. Bu da onların yalnızlaşmasına, toplumdan soyutlanmasına neden olan bir sorun. Bunun değişmesi yönünde bilimsel sosyokültürel ya da topluma yönelik projelerin ortaya konması gerekiyor" dedi. Prof. Dr. İBİŞ, Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü’nün amacının bilimi çocuklara sevdirmek olduğunu söyledi.

Prof Dr Neriman Aral: Amacımız çocukların bilimi sevmelerini ve sanata ilgi duymalarını sağlamak

Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Neriman Aral ise 2007'de bilim ve sanat alanında çalışmaların hız kazandığını, bunun sonucunda Çocuk Bilim Merkezi- Çocuk Üniversitesi koordinatörlüğünün kurulduğunu 2009 yılında gerçekleştirilen bilim ve sanat panayırı ile tüm çocuklara kapılarını açtığını belirtti. Çocuk Bilim merkezinde çocuklara bilim ve sanatı sevdirebilmek için birçok çalışma yapıldığını belirten Prof. Dr. ARAL, Ankara Kalkınma Ajansının ve Ankara Üniversitesi’nin desteği ile "Bilim Üniversitede Çocuklarla Buluşuyor" projesinin yürütüldüğünü söyledi. Bu proje kapsamında da koordinatörlük binasının fiziki alt yapısının yenilenerek çocuklarla eğitim çalışmalarına devam edildiğini belirtmiştir. Prof. Dr. ARAL, amacın çocukların bilimi sevmeleri ve sanata ilgi duymalarını sağlamak ve toplumla üniversitenin bağlarını güçlendirmek" olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. İBİŞ, açılış törenin ardından merkezi gezerek merkezde eğitim çalışmalarını sürdüren çocuklara katılım belgesi verdi.

Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi- Çocuk Üniversitesi Koordinatörlüğü’nde üniversitenin toplumla bağlarının güçlendirilmesi, toplumda söz sahibi erişkin bireyler olarak yer alacak çocukların sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda gelişmesi, çocukların yaparak, yaşayarak, eğlenerek, bilimsel ve eleştirel düşünme, yaratıcı olma, yargılama, sorgulama, soru sorma, merak duyma, sorun çözme gibi becerileri kazanması hedefleniyor.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209