MHP'li Semih Yalçın: 'Paralel yapı' iktidarın uydurmasıdır

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın 'paralel yapı' söyleminin iktidarın kendi uydurması olduğunu belirtti. Yalçın, "Paralel yapı söylemi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oluşturduğu algı yönetimidir" dedi.

MHP'li Semih Yalçın: 'Paralel yapı' iktidarın uydurmasıdır
 KRT TV'de Çağlar Cilara'nın sorularını cevaplayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 'paralel yapı' söylemi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından oluşturulan algı yönetimi olduğunu söyledi.
PARALEL YAPI İKTİDARIN UYDURMASIDIR

Yalçın, "Paralel yapı dediği iktidarın kendi uydurmasıdır. Paralel yapı ile ilgili herşey şekillenmiş değil. Ben cemaatin mensubu değilim, onları savunma anlamında da bunları ifade etmiyorum. Ama bu yakıştırma biçimi 17-25 Aralık sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan bir algı yönetimidir. Kendi ayıpları ortaya çıktığı için yanındakilere saldırıyorlar." ifadelerini kullandı.

SANSÜR GİRİŞİMİNE MEDYA VE PARTİLER SESSİZ KALMADI

Savcı Serdar Coşkun'un medyaya sansür girişimi ile ilgili de eleştirilerde bulunan Yalçın, "Bizdeki kurumların ayaklanması gerekirdi. Hem medya hem de siyasi partiler buna sessiz kaldı. HSYK'nın genleri ile oynarsanız bu tip savcılar çıkar" dedi.

Partisinin tüm cemaatlere eşit mesafede olduğunu açıklayan Yalçın, "Biz cemaatlerin hepsine eşitiz, onlar bu ülkenin insanlarıdır. Suç işlemedikten sonra herkes istediği faaliyeti gösterir" dedi.

MİT GİZLİ İŞ YAPTI, TERÖRİSTLERİ DESTEKLEDİ

Gazetecilerin, MİT TIR'ları ile ilgili AKP'li Yasin Aktay'ın, "ÖSO'ya silah taşıyorlardı" açıklamasının sorulması üzerine MHP'li Yalçın, "Eğer bu ülkede 32 yıl sonra 12 Eylül'ün zorba generalleri yargılandıysa eninde sonunda bu işin üzerini örtenler yargılanacaklardır. MİT orada gizli bir iş yaptı ve teröristleri destekledi." açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN VATANA İHANETTEN YARGILANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasayı çiğnediği ve yargılanacağını söyleyen Yalçın, "Erdoğan anayasayı uygulamıyor. Yargıçlar korkularından devreye giremiyor. Vatana ihanet suçu sabittir. Çözüm süreci tek başına vatana ihanet suçudur. Süleyman Şah türbesinin terkedilmesi vatana ihanettir. Vatan toprağı terkedilmiştir. Arkalarına bakmadan atalarımızın mezarlarını toplayıp kaçtılar. Daha vahimi ise terör örgütünün desteği ile çıktılar oradan. Bu olayı vatana ihanet olarak nitelendirmeyeceksiniz de hangi kategoride ele alacaksınız." şeklinde konuştu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2015, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209