Sahipsiz hayvanlar yuvalara kavuşuyor

Sahipsiz hayvanlar yuvalara kavuşuyor

Sahipsiz hayvanlar yuvalara kavuşuyor
 246 sokak hayvanı sıcak yuvasına kavuştu.
 
Sahipsiz hayvanlar yuvalara kavuşuyor

 

Pointerden boxera, terierden rotrievera, syberian huskysinden golden melezine cins köpekler tamamen ücretsiz ve sağlıklı bir şekilde yeni sahiplerini bekliyor. Mamak Belediyesi tarafından ‘Küpem var aşım var tek eksiğim sıcak bir yuva’ sloganıyla başlatılan uygulama ile geçtiğimiz yıl içerisinde 246 sahipsiz köpek yeni yuvasına kavuşturuldu. Mamak içerisinde sahipsiz bir şekilde gezen hayvanları toplayan sağlık işleri ekipleri hayvanları rehabilitasyon merkezine götürüyor. Sahipsiz sokak hayvanları burada uzman veterinerler tarafından muayeneden geçiriliyor. İç, dış, parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanlar yeni sahiplerini bekliyor.

 

Sahiplendirme tamamen ücretsiz

Sağlığına kavuşturulan ve kimlik kartları çıkarılan sahipsiz hayvanları sahiplendirme çalışmaları devam ediyor. Fotoğrafları çekilerek www.mamak.bel.tr adresinde bulunan linke sahipsiz hayvanların fotoğrafları konuluyor. Sahipsiz hayvanlara kucak açmak isteyen hayvan severler ücretsiz olarak istediği hayvanı sahiplenebiliyor. 

 

Vatandaşlara ücretsiz bakım bilgisi

Hayvan sahiplenmeyi düşünen vatandaşlar Mamak Belediyesi’nin web sitesinde bulunan linkten sahiplenilmeye hazır köpeklerin fotoğraflarına bakabiliyor. Rehabilitasyon merkezi her ay ortalama 20 köpeği yeni yuvasına kavuşturuyor. Ayrıca merkezden hayvan sahiplen vatandaşlara evcil hayvan bakımı hakkında bilgi de veriliyor.  

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 15:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
sabiye
sabiye - 7 yıl Önce

büyümeye küçük erkek köpek sahiplemek istiyorum

SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209