YAĞMUR; “HİÇBİR ÖĞRENCİMİZİN MADDİ İMKÂNSIZLIKLAR SEBEBİYLE EĞİTİMİNİ YARIM BIRAKMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı, 2013-2014 yılında da maddi durumu yerinde olmayan öğrencilerin yanında olacak…

 YAĞMUR; “HİÇBİR ÖĞRENCİMİZİN MADDİ İMKÂNSIZLIKLAR SEBEBİYLE EĞİTİMİNİ YARIM BIRAKMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
 Türkiye’nin tüm olumsuzluklara rağmen kalkınmasının temelinde eğitime verilen önem olduğunu ifade eden AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, “Keçiören, Türkiye’nin en kalabalık ilçesidir. İlçemizde hiçbir öğrencimizin maddi imkânsızlıklar sebebiyle eğitimlerini yarıda bırakmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu durumda olan öğrencilerimiz bize başvursun” dedi.

2013-2014 Eğitim-öğretim yılının başlaması sebebiyle yazılı bir açıklama yapan AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, “Türkiye dünyada kalkınma hızı bakımından en önde gelen ülkeler haline gelmiştir. Bunun temelinde eğitime yapılan yatırımların artmasıdır. Son yıllarda eğitime yapılan yatırımlar, savunma sanayine yapılan yatırımların önüne geçmiştir. Eğitim seviyesinin yükselmesi sebebiyle de sanayide, tarımda, turizmde, teknolojide ciddi bir gelişme ivmesi yakalanmıştır” şeklinde konuştu. Yağmur açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Eğitim kurumları yalnızca öğrencilere geleneksel tarihi bilgilerin öğretildiği yer değil, aynı zamanda toplumsal yaşama aktif bir şekilde katılabilmesini sağlayan yerler olmalıdır. Öğrencilerin özgüvenlerini, kendini ifade etme yeteneğini, toplumsal ilişki kurabilme yeteneklerini geliştirebilecek ortamlar olabilmelidir. Böyle olduğu zaman çocuklarımız kendilerini geleceği hazırlayabilirler. Eğitimin toplumsal hayata katılımı sağlaması çok çeşitli biçimlerde olur. Öğrencilere kendi yaşadığı ortamı, ülkesini ve dünyayı tanımasını sağlayabilmelidir. Çünkü insanların kendi yaşanılan ile diğer ülkelerdeki yaşamlar, olaylar ve gelişmeler arasında kaçınılmaz bir bağlantı vardır. Okulda geleceğe dönük bilgilerin verilmesi, öğrencilerin toplumsal yaşama katılımını sağlayacak, öğrencilerin toplumsal ve çağdaş değerleri daha kalıcı bir şekilde almalarını sağlayacaktır. Çocuklarımızın kadim medeniyetimizin bilmeleri de her açıdan önemlidir. Bu bağlamda okul yenilenme sürecine katkıda bulunabilmeli, hatta aktif görev alabilmelidir. Toplumsal katılımı sağlayacak en önemli etmenlerin başında etkili bir insan hakları eğitimi gelmektedir.”

Eğitime yapılan yatırımın hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini sözlerine ekleyen AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, “Son zamanlarda küresel güçlerin İslam Dünyası üzerinde oynadıkları oyunları gördüğümüzde, eğitiminin üzerinde ne kadar dursak azdır. Bunun için Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Keçiören’e hiçbir çocuğumuzun maddi imkansızlıklar sebebiyle eğitimden mahrum kalmasını istemiyoruz. Bu konuda ne yapmamız gerekiyorsa ona yapacağız” diyerek açıklamasını tamamladı.


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209