Güngören’den Kırtasiye Yardımı

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Güngören Belediyesi, maddi durumu yetersiz olduğu için okul ihtiyaçlarını karşılayamayan dört bin çocuğun kırtasiye masraflarını karşıladı

Güngören’den Kırtasiye Yardımı
 Ailesinin maddi durumu yetersiz olduğu için, ilk çantasını, ilk kalemini, ilk defterini henüz alamayan miniklerin yüzünü bu kez Güngören Belediyesi güldürdü. Yıllardır kaymakamlık ve muhtarlık iş birliğiyle yürütülen sosyal incelemeler neticesinde dört bin ailenin çocuklarını okutmakta güçlük çektiği tespit edildi. Ailelere tek tek ulaşan belediye yetkilileri, okulların açılmasına sayılı günler kala miniklere büyük bir sürpriz hazırladı. Her öğrencinin okuyacağı sınıfa göre ihtiyaçlarını, okullardan öğrenerek listeleyen Güngören Belediyesi, öğrencilerin ihtiyaçlarını birebir karşılamış oldu.  Kalem, defter, boya, kalemlik gibi ihtiyaçların yanında ihtiyacı olan iki bin öğrenciye de çanta hediye edildi.

 

Belediyelerin sadece, park bahçe, yol ve kaldırım yapan kurumlar olmadığına dikkat çeken Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Belediyelerin asli görevlerinin yanında sosyal sorumluluk projelerini yerine getirme görevi de bulunuyor. Biz bu kapsamda maddi durumu yetersiz ailelere, engelli vatandaşlarımıza ve tabii ki miniklerimize çeşitli katkılar sağlıyoruz. Okullar açılıyor fakat birçok aile maddi imkânsızlıklar yüzünden çocuklarının okul ihtiyaçlarını alamıyor. Bu tür durumlarda biz belediyelere büyük görevler düşüyor. Bugün dört bin çocuğumuzun yüzünü güldürdük. Amacımız daha çok ihtiyaç sahibine ulaşıp daha fazla yardımda bulunmak. Bize muhtaçların elinden tutma gücünü veren Güngören halkına çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209