Dabakoğlu “Hedefe Odaklanmalıyız“ kokteyli verdi

CHP Fatih Beledidye Başkan Aday Adayı M.İlhan Dabakoğlu CHP Fatih teşkilatına Akgün Otelde "Hedefe Odaklanmalıyız" isimli bir kokteyl verdi.

 CHP Fatih Beledidye Başkan Aday Adayı M.İlhan Dabakoğlu CHP Fatih teşkilatına Akgün Otelde "Hedefe Odaklanmalıyız" isimli bir kokteyl verdi.

Programın organizatörlüğünü ve sunuculuğunu Sivas eski İl Başkanı Av. İsmail Hakkı Konar yaptığı gecede katılım çok  yüksek oldu. Gecede coşku heyecan ve karalılık hakimdi.  Fatih CHP İlçe Başkanı Bülen Sülek, Belediye Başkan aday adayı Uğur Ataş, CHP İstanbul Büyükşehşir Belediyesi Meclis Üyeleri, Fatih Belediyesi Meclis Üyeleri, Spor Kulübü bşakanve yöneticileri, Muhtarlar, CHP teşkialtının kadın ve gençlik kolları, meclis üyesi aday adayları çok sayıda STK Başkanları ve CHP'ye gönül vermiş üyeler katıldıalr.

Dabakoğlu adaylıkyarışında rakibi olan Uğur Ataş'ı da programa davet edip bir bütünlük ve birliktelik profili çizmeye çalıştı. Hatta salona ilçe başkanıyla birlikte iki aday kol kola girince büyük alkış  ve beğeni aldı. Dabakoğlu'nunbu  jestine karşılık; Uğur Ataş başkanı tebrik ederek teşekkür etti. 

Daha sonra ilçe başkanı kısa bir selamlama ve teşekkür konuşması yaparak sözü gecenin sahibi, M.İlhan Dabakoğlu'na bıraktı.

İlhan Dabakoğlu'nun 30 dk süren uzun konuşmasınının metnini aşağıda siz değerli okuyucularımzıa sunuyoruz
 

Sayın Milletvekilleri, Partimizin değerli yöneticileri,  Sivil toplum kuruluşlarının değerli başkan ve yöneticileri, Meclis üyelerim, Muhtarlarımız, CHP’nin değerli örgüt emekçileri, Basın mensubu arkadaşlar, Hanımefendiler, beyefendiler ve genç kardeşlerim, Hedefe odaklanma kokteylimize hepiniz hoş geldiniz.

Sözlerime hepinize saygı ve sevgi sunarak başlamak istiyorum.

Fatih CHP belediye başkan aday adayı olduktan bu güne tam 42 gün oldu. ogünden bugüne partililerim yol arkadaşlarımın giderek artan bir ilgisi olduğunu belirtmek istiyorum. 42 gün boyunca boş durmadık. Amatör Spor kulüplerimizden bazılarını ( Topkapı spor kulübü, Altınay, Altınok spor kulübü, Güzel hisar spor kulübü Vatan Spor kız futbol takımı ) ziyaret ettik Eğitim ve öğretim yılı başlamasıyla Milli eğitim müdürlüğü nezdinde ziyaretlerimizi yaptık. Kapalıçarşı ziyareti gerçekleştirdik. Kapalıçarşı esnafı belediye AKP de kalırsa yenileme projesiyle yapılacak çalışmalarda paraların esnaf tarafından karşılanacağını duymuş olmalı ki bizi anonslarla karşılayıp uğurladı. Yine yaklaşık 4500 işyeri ve 25.000 çalışandan oluşan ve çalışanlarının çoğunun Fatih ve çevresinde oturan Parpa ziyareti gerçekleştirdik. Yunus Emre Cem evi yaptırma derneği ziyareti Özürlüler Derneği ve pastacılar derneği ziyaretleriyle derneklerimizin sorunlarını dinledik. Tüketiciyi koruma derneği ve Arapkir derneğinde ilgiyle ve sevgiyle karşılandık.

Bu ilgi ve sevgi beni daha çok cesaretlendiriyor daha çok umutlandırıyor. Biliyorum ki, partilisinin taşımadığını, sokak’ta taşımıyor.

Partimizin kuruluşundan bugüne dek her kademede görev almış ilçe başkanı arkadaşlarıma, yöneticilerimize ve örgüte teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılıp sonsuzluğa uğurladığımız yol arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.

Hepinizin bildiği gibi 2002-2007 yılların arasında beş yıl süre ile ilçe başkanlığınızı yaptım. Birçok toplantı gerçekleştirdim. Birçok etkinlikte konuşmak durumunda kaldım.

 Bir şeyi itiraf etmek istiyorum ki, belediye başkanı aday adaylığımı açıkladığım o gün duyduğum heyecan ile bugünkü heyecanım hiç değişmediği gibi, sizlerin gösterdiği ilgi karşısında da heyecanım daha da artmaktadır.

 Bu heyecan talip olduğum görevin onur verici olmasından kaynaklanmaktadır. Fatih’in değişiminin partim ve benim ile birlikte gerçekleşeceğine olan inancımdandır.                                           

Değerli arkadaşlarım, İlçe başkanlığı önemli bir görevdir. Hele fatih gibi bir yerde, İstanbul’un merkez ilçesi Fatih’te ilçe başkanlığı yapmak başlı başına bir övünç kaynağı olmayı hak etmektedir.                                         

Her zaman ve her yerde bahsettiğim gibi bundan sonra hangi görevde bulunursa bulunayım, Fatih CHP ilçe başkanlığı benim çocuklarıma bırakacağım en önemli miraslardan birisidir.

Bir insanın geçmişi geleceğinin aynasıdır diye bir söz vardır.  İlçe başkanlığı yaptığım dönemlerde çok güzel şeyleri sizlerle birlikte başardığıma inanmaktayım.

Öncelikle görev sürem içerisinde sizleri üzecek, kıracak, utandıracak hiçbir şey yapmadım. Verdiğim tüm sözleri tuttum. Göreve geldiğimde ilçemizde gençlik ve kadın kollarımız etkin halde değildi. Öncelikle bu kolları oluşturduk. Sadece fatih’te değil, Tüm İstanbul’da hatta Ankara siyasetinde etkin bir duruma geldik. Bu çalışmalarımız sonucunda CHP gençlik kolları üst yönetimine Fatih’ten bir arkadaşımızın seçilmesini sağladık

Fatih Kadın Kollarımız büyük başarılara imza atacak duruma gelmiş çalışmalarını çoğu zaman 150’yi aşkın bayan arkadaşımızla gerçekleştirmek başarısını göstermişler. CHP İstanbul İl örgütümüzün beğenilerini toplamışlardır.

Yine hepinizin bildiği gibi görev dönemim içerisinde bir başarıya daha imza attık, Fatih belediye meclisinde CHP’li meclis üyemiz bulunmazken meclis gurubu oluşturacak bir sonuca ulaştık. Bu arkadaşlarımız belediye görevlerinde etkin bir çalışma göstermişlerdir.

Yine bu görev süreci içerisinde tüm mahalle muhtarları ile yakın ilişkiler içerisinde olunmuş, onların sorunları belirlenmiştir. TBMM Genel kuruluna bu sorunun taşınması sağlanmıştır.

Amatör spor kulüpleri ziyaret edilerek sıkıntıları ve sorunları belirlenmiş sorunlarının çözümü için ilgili mercilere iletilmiştir.                                            

Partililerimizin güncel bürokratik bazı sıkıntılarının halli için Fatih yönetici kadroları ile samimi ilişkiler içerisine girilmiş bu dost hane ortamdan yararlanılarak birçok kamu kuruluşundaki sorunlarının çözümünde katkı sunulmuştur.

İlçe örgütümüzün ihtiyacı olan ve bugün halen kullanılmakta olan ilçe binası alınmış, yenilenmiş o döneme göre birçok ilçede olmayan bilgisayarlar, sine vizyon, mesajbord, kamera ve ses düzenekleri alınmıştır.

Değerli Arkadaşlarım

İlçe başkanlığı yaptığım dönemdeki göstermiş olduğumuz performans ve il yönetimimizle uyum birçok kez il ve genel merkez yönetimimiz tarafından beğeni ile karşılanmıştır.

Belediye başkanlığı birçok göreve göre farklılıklar arz eden bir makamdır. Bir yanda sizi o göreve taşıyan partililerinizin emeğini unutmayacaksınız. Diğer yanda farklı zamanlarda işe girmiş politiğe olmuş bir çalışan grubunu çalıştıracaksınız. Daha da önemlisi farklı iktidar yapısı ile çalışmak durumunda kalıp her zaman baskı ve engellemelerini aşmak zorunda kalacaksınız, en önemlisi de yapacağınız hizmetler ile görev yapılan yerin tüm sakinlerini partili olsun olmasın en az yakınma ile yönetmek durumundasınız.

Bu nedenle memleketimde bulunduğum dönemde belediye başkan vekilliği, belediye meclis başkanlığı ve grup başkanvekilliği görevleri benim için önemli bir deneyim olmuştur. Bu deneyimime bir de partideki ilçe başkanlığı görevim eklenince eğer partimiz onay verir halktan da destek alırsak sizlerin memnun kalacağı bir görev sürecim olacağından emin olabilirsiniz.

Görev anlayışım insan sevgisi üzerine kuruludur. Zaten bu önce insan diyen partimizin temek ilkelerindendir. İnsana insanca muamele etmek evrensel bir kuraldır. Bütün insanlar inancı, kökeni, cinsiyeti, konumu ne olursa olsun eşittir aynı saygı ve sevgiyi hak etmektedir.

Yüreği insan sevgisi ile yoğrulmuş Genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun çalışma prensipleri, dürüstlüğü, çalışkanlığı, demokrasi anlayışı bizim için siyasi örnektir.                                       

Ülkemiz, dış politikada yanlışlara sürükleyen, tüm komşularımızla sorunlu hale getiren, cumhuriyetin ekonomik değerlerini satan, cumhuriyetimizin temel kazanımlarını bozmak için her fırsatı değerlendiren bu yönetim anlayışı ile karşı karşıyadır.

Bu anlayışın başının keyfi ve baskıcı uygulamaları karşısında öncülüğünü gençlerimizin ve kadınlarımızın yaptığı gezi direnişleri İstanbul’dan Tüm Anadolu’ya dalga dalga yayılarak artık bu iktidarın erime yoluna girdiğini ortaya koymuştur.                                                              

Önümüzdeki yerel seçimler sıradan bir belediye seçimleri olmaktan çıkmıştır. Devletimiz hem iç hem de dış tehditler altına girmiştir. Hiçbir dönemde olmayacak şekilde hepimiz endişeye sevk eden görüntüler ve uygulamalarla karşılaşmaktayız. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği tüm değerlerin bozulması ve tüm eserlerin yıkılması için ne varsa yapılmaktadır.

Değerli Arkadaşlarım

Ülkemiz gibi Fatih ilçemizde üç dönemdir AKP zihniyetiyle yönetilmektedir. Tarihi yarım ada adeta talan edilmektedir. 2004/2009 yıllarında Fatih ilçemizde ki muhtarlık sayısı 69 dan 24 e düşürülmüş Eminönü ilçemizle birleştirilmiştir. Bu birleşme ile mahalle sayımız 57 olmuştur. Her mahallemizin kendine has özellikleri ve sorunları bulunmaktadır. AKP anlayışı ile ilk kentsel dönüşüm Fatih’te başlatılmış Sulukule adeta katledilmiş Kentsel değil Rantsal bir dönüşüm yapılmıştır. Fener ve Balat bu Rantsal dönüşüme dur demiştir. Süleymaniye de dönüşüm devam etmektedir.    

Bir çok mahallemiz dönüşümün kıskacındadır. Bu bir soylulaştırma projesidir. Buralardan yerli halk gönderilmekte yerine yenileri getirilmektedir.

Fatih’in sorunları saymakla bitmez değerli arkadaşlarım;

Hepimizin otopark sorunu vardır, Fatih‘te kapkaç, hırsızlık, sokak çeteleri, fuhuş her geçen gün artmaktadır. Eminönü bölgemizde Hotel ve Pansiyonların ruhsat sorunu devam etmekte, Belediye geçici ruhsatlarla kendine rant sağlamaktadır. Deprem için Fatih’te hiçbir şey yapılmamıştır.                                        

Son yapılan 1/1000’ lik planlar çözüm değil çözümsüzlük getirmiştir. Yeşil alanlar imara açılmış yandaşlara peşkeş çekilmiştir. Depremde sığınacak yeşil alan neredeyse kalmamıştır. Nefes almakta zorluk çekiyoruz.  Fatih’te. Yeni planlarla 7 katlı evler 3 kata kadar düşürülmüştür. Evlerimiz gasp edilmiştir fakat Fatih halkının birçoğunun bundan haberi dahi yoktur. Kaçak yapılaşma devam etmektedir. Yaşlılar, çocuklar, gençler için hiçbir şey yapılmamış, kanunen zorunlu olduğu halde halen bir kadın sığınma evi yapılmamıştır. Amatör spor kulüpleri öksüz evlat muamelesi görmektedir. Adeta kapatılmalarına çalışılmaktadır. Muhtarlarımızın yerine AKP mahalle başkanları görevlendirilmiştir.

Değerli arkadaşlar Fatih belediyesi Alevi dernekleriyle görüşmeyi kabul etmediği gibi kayıp olan birçok cami yerini imara açmıştır. Dini değerlerimiz yok sayılmaktadır.        

 Belediyenin gelir kaynağı olan Historia  Ensar Vakfı’na satılmıştır. Vakıf yöneticilerini hepiniz tanıyor ve vakfı biliyorsunuz. Alınan para kaldırım yapımına ve Mustafa Demir’in reklamlarına harcanmıştır. Belediyeye ait alanların satışı meclis kararıyla belediye başkanına devredilmiştir. Meclis By pass edilmiştir. Daha yeni Mustafa Demir Silivrikapı da bulunan vatandaşa ait bir araziyi imar izni yok ben park yapacağım bahanesiyle kamulaştırıp önce yurt yaptı ve Tayyip Erdoğan’ın çocuklarının ve akrabalarının yönetim kurulu üyesi olduğu TÜRGEV isimli vakfa Bedelsiz olarak verdi. Örnekler çok değerli arkadaşlarım Mustafa Demir ve yaptıklarıyla ilgili birçok dosya elimizde bu konulara adaylaştıktan sonra daha fazla değineceğiz.

Meclis üyelerimiz bu konularla mücadele etmiş, etmektedir, Belediyeye acılan davalar sürmektedir meclis üyelerimiz sayıca yetersiz olduğundan Meclis ten kararlar oy çokluğuyla çıkartılarak uygulanmaktadır.

İşte kısaca değindiğimiz bu nedenlerle Fatih ilçemizi CHP li bir belediye yapmalıyız. Sosyal demokrat bir yönetimle Fatih halkını hizmetle tanıştırmalıyız.                                                 

Artık gün oturma günü, seyretme günü değildir. Çocuklarımıza ve torunlarımıza laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletini bırakmak istiyorsak elimiz taşın altına değil, gövdemizi koymamız gerektiği bilincine ermeliyiz.

Bunun içinde geçmişte yaşadığımız birçok olumsuzlukları, kırgınlıkları bir kenara bırakıp asıl olan hedefimize yönelmeliyiz. Bakış açılarımız, tercihlerimiz farklı olsa da unutmayalım ki birbirine en uzak gözüken partilimiz bize bir başka partinin mensubundan daha yakındır. Çünkü biz, CHP’liyiz. Çünkü bizim yolumuz Mustafa Kemal’in yoludur.      

 Değerli arkadaşlarım,

Ülkemizin sorunu gibi gözükse de fatih ilçemizi de yakından ilgilendiren bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum.

Suriyeli mülteciler Sorunu ve Çoğunluğu Kumkapı’da yaşayan zenciler sorunu. Suriyeli mülteciler kendine ayrılan kampları terk ederek birçoğu Fatih semtimizde Şehremini, Haseki Sultan, Mevlanekapı gibi güzide mahallelerimize yerleşmişlerdir. Hatta birçoğunuzun bildiği gibi dernekleşerek ve oturum izinleri hükümet tarafından verilerek bu belediye seçimlerinde oy kullanacaklardır. Biz üzerimize düşen görevi yaparak vekillerimizle konuyu paylaşıyoruz ancak kamuoyunun da dikkatini buna çekmeliyiz. Fatih ilçemiz cazibe merkezi, bir çekim merkezi olması gerekirken sosyal şartları yükselen vatandaşlarımız ilçeden göç etmekte, Doğudan hatta Suriye ve Afrika ülkelerinden de göç almaktadır.

Fatih ilçemiz yurt dışından farklı kişilerin adeta ilk durak yeri olarak görülmektedir. İnsan kaçakçılığı, emek sömürücülüğü ve organize birçok suçlar açısından fatih ilçemiz adeta bir merkez konumuna getirilmiş bulunmaktadır. Bu nedenle Fatih’in sürekli yerleşim açısından giderek azalan bir duruma düştüğünü görmekteyiz.

 Kumkapı semtimizde adeta birincil nüfusu olacak şekilde zencilerin artmış olduğunu görmekteyiz. Biz bunların burada olmasına bir şey demiyoruz. Ancak bunların denetimsiz bir şekilde bulunmaları ileride en başta güvenlik, sağlık, yerleşim ve eğitim  sorunu olmak üzere birçok konuda sıkıntılar yaratabilir.                                                    

İktidarın yanlış dış politikası sonucu şimdi de Suriyeli sığınmacıların birincil sığınma yeri fatih ilçemiz olduğu görülmektedir. Ne zamana kadar kalacakları belli olmadan ve denetimsiz bu yerleşim sonucunda özellikle de bazı yerlerde yoğunlaşmaları durumunda batı ülkelerinde gördüğümüz gettolaşma örneklerine fatih ilçesinde de karşılaşabiliriz. Biz onların zor durumlarını biliyoruz. Ancak burada yaşayanları da zor duruma koyacak bir ortamın doğmasını istemiyoruz. Bu Fatih ilçesini güvensiz ve suç şebekelerinin üstlendiği, denetimsiz bir yer haline getirebilir. Bu konuda gerek ülke yönetenlerinin gerekse kent yönetenlerimizin her şeyi oluruna bıraktığını görmekteyiz. Bu çok tehlikeli bir durumdur. Fatih’in bu şekilde başıboş kalmasına seyirci kalmayız. Buradan il yönetenlerini göreve çağırıyoruz. Yoksa ileride olabilecek birçok kötü ve üzücü şeylerin sebebi Fatih’i yönetenler olacaktır.

İktidar günlerdir sürdürdüğü bir paket avutması ile en sonunda paketi açtı. Paketten demokrasi paketi denilebilecek hiçbir şeyin çıkmadığı açıkça görüldü. Paketten, Alevilere üniversite ismi, Kürtlere 3 tane harf, Süryanilere 270 dönüm toprak, Romanlara enstitü çıktı... Bu paket genel başkanımızın tabiri ile boş bir pakettir. Demokratik anlamda hiç bir şey getirmemiştir. Başkalarının siyasi iradeleri üzerinde hırsızlık yapan seçim barajı için çözüm yerine çözümsüzlük getiren bir pakettir. Kendi seçmenini memnun edecek düzenlemeler ile ülkemizi sıkıntıya sokacak, üniter ve laik devlet yapısını bozmaya yönelik bir pakettir.

Kurduğumuz cumhuriyetin yeniden ihya ve inşa adı altında değiştirilmesine ve dönüştürülmesine seyirci kalacak değiliz. Bu konuda yerel seçimleri fırsat bilip halkımızın aydınlatılması, tepki koyması ve demokratik ihtarını göstermesi için bilinçlendirme yolunda gayretlerimiz sürecektir.                         

 Değerli kardeşlerim,

Seçimlerde bu iktidarın yaptıkları yanlışlıklara elbette değineceğiz. Ancak tüm mesaimizi buna yoğunlaştırmayacağız. Kendimiz anlatacağız. Yapacaklarımızı anlatacağız. Projelerimizi sunacağız.

Dürüst, adil, sempatik, açık bir hizmet anlayışı sergileyeceğimizi anlatacağız.

Paylaşımcı olacağımızı söyleyeceğiz. Ancak paylaşım anlayışımızın;

Sorunları paylaşmak, çözümleri paylaşmak, yetkileri paylaşmak, başarıları paylaşmak, etkinlikleri paylaşmak olduğunu hissettireceğiz.

 Değerli Arkadaşlarım,

Artık hedefe odaklanmalıyız. Çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırmalıyız. Önce en yakınlarımızdan başlayarak insanların sempatilerinin seçmenlerin ilgilerini partimiz üzerine çekmeliyiz. Partimizi ve adayımızı tanıtmalıyız. Bu azgın yönetim karşısında değişimi ve kurtuluşu sağlayacak tek gücün partimiz olacağına insanları inandırmalıyız.   Unutmayalım ki, partili için başarı, partinin başarısıdır.

Sözlerimi sonlandırırken;

Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yaşasın Türkiye,

Yaşasın CHP,

yaşasın Fatih… diyerek konuşmasını tamamladı.

Program sonunda toplu fotoğrafalr çektirilerek gece sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209