Arınç'dan İbrahim Şahin açıklaması

Bakanlar kurulu'nda ele alınan konularla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarda bulundu. Bakanlar, TRT için yine Şahin'i tercih etti.

Arınç'dan İbrahim Şahin açıklaması

Başbakan Yardımcısı  Arınç,  Kadın ve Aile Bakanı  Fatma Şahin'in bir tasarı getirdiğini ve konunun taslak halinde olduğunu söyled.

Van'da 644 kişinin hayatını kaybettiğini anlatan Arınç, Beşir Atalay başkanlığında Van'la ilgili çalışmalar yapıldığını vatandaşların tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Van depreminde sakat kalanlarla ilgil bazı yasal düzenleme yaptıklarını ve medikal ihtiyaçların daha kolay temini yoluna gideceklerini söyleyen Arınç Başbakan Erdoğan yarın konu ile ilgili açıklama yapacağını söyledi.

TRT Genel Müdürlüğü ile ilgili İbrahim Şahin yeniden atanmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu'nun gerekli imzaları attığını söyledi. 

Arınç, 12 Kasım akşamı Türkiye'nin büyükelçiliğine Suriye'de saldırı gerçekleştiğini, Türkiye bu olayın takipçisi olmuş ve Suriye'ye NOTA verilmiştir. Suriye bu konuda sorumludur. Suriye'deki elçilik mensuplarının Türkiye'ye dönüşüne ilişkin de çalışmalar sürdürülmektedir. Suriye Dışişleri Bakanı'nın medyada yer alan özür açıklamasının resmen Türkiye'ye bildirilmesi çağrısı yapıldı.

Bakan Şahin'in getirdiği taslakta kadına ve aile bireylerine karşı şiddete karşı alınacak önlemler içermektedir. Taslağın tasarı haline gelmesi halinde konunun tartışmaya açılacağını söyledi.

Doğan Haber Ajansı'na mensup iki gazetecinin hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduk. Gazetecilerin yıpranma payına ilişkin olay geçmişten beri konuşulan bir konudur. Bu konuda gelecek önerileri değerendirmeye açık olduğunu söyledi.

Van depremi sonrasında kentsel dönüşüm konusu daha sık gündeme gelmiştir.  Depremden sonra yaşanan acıları tekrar yaşamak istemiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar kentsel dönüşümle ilgili bilgiler verdi. Başka şehirlerde de kentsel dönüşüm konusu söz konusudur.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209